Efectele Brexitului resimțite de migranți! Salariile reduse drastic

Guvernul prim-ministrului Boris Johnson a anunțat că odată cu ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, migranții vor avea de suferit. 

Guvernul prim-ministrului Boris Johnson ar trebui să micşoreze pragul salarial de 30.000 de lire sterline pentru muncitorii migranţi, urmând în schimb să creeze o nouă rută de acces pentru muncitorii calificaţi fără loc de muncă, într-o încercare de a evita situaţia în care Brexitul va afecta prea mult piaţa muncii, scrie Bloomberg.

Brexitul promite să încheie accesul liber al cetăţenilor Uniunii Europene În Marea Britanie. Emigraţia a fost unul dintre principalele subiecte în timpul referedumului din 2016, fapt ce l-a determinat pe prim-ministrul Johnson să îi ceară Comitetului de Consultanţă pentru Migraţie reevaluarea planului salarial de 30.000 de lire.

Marţi, un panel de consilieri a recomandat ca pragul salarial să fie scăzut până la 25.600 de lire, ceea ce le-ar putea permite angajatorilor să angajeze imigranţi care vor lucra conform nivelurilor salariale actuale. În plus, consilierii i-au cerut guvernului să se concentreze asupra muncitorilor calificaţi fără loc de muncă, iniţiativa făcând parte dintr-un sistem de bază de puncte.

Preşedintele consiliului, Alan Manning, a declarat că recomandările propuse iniţial ar reduce creşterea populaţiei şi economiei Marii Britanii, produsul intern brut pe cap de locuitor urmând să înregistreze creşteri prea mici. În consecinţă, presiunile puse pe Sistemul Naţional de Sănătate şi pe sectorul locuinţelor sociale se vor diminua sub nivelurile recomandate.

Este de aşteptat ca guvernul să evalueze propunerile înainte să ia o decizie finală şi să scoată la înaintare o lege a emigrării în luna martie. Duminică, secretarul de stat Priti Patel a declarat că mediul de afaceri din Marea Britanie trebui să îşi schimbe tehnicile de recrutare după Brexit, informează zf.

„S-au bazat prea mult timp pe muncitorii necalificaţi şi pe forţa de muncă ieftină din UE şi vrem să punem capăt situaţiei”, a declarat Patel.

Vezi și: Se dau noi tichete- Cine poate primi mii de lei

EXCLUSIV Au reinventat ‘Maimuța’! Cum te păcălesc șoferii Uber și Bolt

Aeroportul Otopeni, licitații și ‘băieții deștepți’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare