sursa foto:  agerpres.ro

El este românul cu cea mai mare pensie din România. A fost Procuror General al României și primește peste 10.000 euro pe lună!

Pensionar de lux, în România! Mulți români doar vizează la pensia pe care o încasează un bărbat din județul Alba. Zeci de mii de pensionari câștigă sume uriașe, mulți încasează chiar mai mult decât președintele sau premierul țării.

Potrivit datelor Casei Județene de Pensii Alba în ianuarie 2024 a fost încasată o pensie de 50.359 de lei.

Cine încasează cea mai mare pensie

Potrivit datelor Casei Județene de Pensii Alba (CJP Alba), în ianuarie 2024 existau un număr de 86.838 de pensionari. Din aceștia, 86.655 sunt plătiți din bugetul asigurărilor sociale de stat,  iar  183 sunt plătiți din bugetul de stat.

Topul pensiilor speciale încasate în  județul Alba este condus de  un fost magistrat, din Alba Iulia, fost Procuror General al României, Augustin Lazăr, care  încasează lunar o pensie de 50.359 de lei, peste 10.000 de euro/lună

Concret, acesta încasează o pensie de 50 de ori mai mare ca pensia minimă, conform Ziarulunirea.ro.

Cine este Augustin Lazăr

Augustin Lazăr a fost procuror al României, între anul 2016 și 2019. Acesta a ieșit la pensie pe 27 aprilie 2019, chiar atunci când se pregătea pentru un nou mandat de magistrat.

În acel moment au apărut informații conform cărora acesta, în perioada 1980, când avea calitatea de șef al Comisiei de liberări condiționate de la Penitenciarul de maximă siguranță Aiud, locul unei erau încarcerați deținuți ce nu se supuneau regimului comunist, ar fi fost un procuror torționar .

Aceste dezvăluiri l-au făcut pe Augustin Lazăr să facă un pas în spate și să se pensioneze.

Citește și: Anumiți pensionari riscă să-și piardă dreptul la pensie! Deputat român:,,Este gestul de care societatea are nevoie pentru a avea încredere în statul român”

 

Cea mai mare pensie contribuitivă

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvăluit , în luna decembrie 2023, că cele mai mari pensii din România depășesc suma de 90.000 de lei pe lună

Cea mai mare pensie din România atinge 94.000 de lei pe lună (aproape 19.000 de euro), a spus ministrul Muncii în emisiunea Insider Politic, difuzată  la Prima TV.

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000 (de lei – n.r.), tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii, potrivit News.ro.

Câți români încasează pensia minimă

Ministrul a precizat și numărul românilor care încasează lunar pensia minimă de 1.125 de lei

„1.200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare