sursa foto:  a1.ro

Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Jurnalista Emilia Șercan dezvăluie, în cadrul unei anchete, informații despre o numire ilegală girată de ministrul de Interne, Marcel Vela, și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Într-o instituție zguduită de scandaluri de plagiat din 2016 încoace, ministrul de Interne Marcel Vela l-a numit în funcția de rector pe protectorul plagiatorilor din Academia de Poliție, scrie Șercan, într-un articol publicat pe pressone.ro.

Conform sursei citate,  Marius Florin Mihăilă este cercetat disciplinar la nivelul Academiei de Poliție, demers care face ilegală numirea sa, deoarece Statutul Polițiștilor interzice în mod explicit împuternicirea în funcție a unui polițist anchetat disciplinar. În plus, proaspăt numitul rector este cercetat pentru patru infracțiuni și de procurori, într-un dosar deschis anul trecut, după ce Corpul de Control trimis la Academie de fostul ministru Carmen Dan a constatat multiple nereguli în activitatea acestuia la șefia Comisiei de Etică.

Ca șef al Comisiei de Etică, Marius Florin Mihăilă a dat – din 2017 încoace – doar verdicte de neplagiat; cel mai recent dintre ele, care privește teza fostului rector Adrian Iacob, a fost invalidat la scurt timp de CNATDCU, care i-a retras acestuia titlul de doctor.

Toate aceste nereguli nu au contat pentru ministrul de Interne Marcel Vela, care l-a numit pe Mihăilă la cererea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, cu care Mihăilă a fost coleg de liceu.

Înainte să fie desemnat oficial rector, Mihăilă a fost împuternicit  timp de 5 luni la conducerea IJP Sălaj, fiind recomandat ministrului Vela tot de Lucian Bode; în această funcție a stârnit mai multe controverse, reclamate de polițiști, dar și de Sindicatul Europol.

Marcel Vela nu știe nimic

Întrebat în cursul zilei de duminică, printr-un mesaj text, ce are de declarat referitor la faptul că Marius Florin Mihăilă este cercetat disciplinar, fapt care face ilegală împuternicirea sa la Academia de Poliție, ministrul Marcel Vela a transmis că a dat spre verificare informația, „așa cum am dispus de fiecare dată ca să se verifice orice sesizare”.

Cinci minute mai târziu, ministrul Vela a revenit.

„Din verificările noastre, făcute până vineri seara, nu am găsit nicio informație în acest sens. Cele două propuneri venite pentru împuternicirea domnului ca inspector-șef la SJ au cuprins expres informația că nu se află în curs de cercetare disciplinară. În acest sens sunt și înregistrările în baza de date a resurselor umane, nu este introdusă nicio asemenea informație.

Vom continua verificările, până avem un răspuns final.

Soluția la aceasta problema este în interiorul Academiei de Poliție, unde, dacă o asemenea procedură este declanșată, a fost ținută acolo, fără a fi îndeplinite obligațiile de introducere a în baza de date.

Vom continua și vă vom propune chiar măsuri împotriva celor care se fac vinovați dacă există în realitate această situație”.

În încheiere, ministrul Vela a transmis următorul mesaj-text: „Vor verifica (n.r – angajații ministerului) în continuare și săptămâna viitoare”.

Vezi și

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare