sursa foto:  express.co.uk

Emmanuel Macron, în SUA: În timp ce războiul revine pe teritoriul european, trebuie să devenim din nou frați de arme

Ajuns în Statele Unite într-o vizită oficială de stat, preşedintele francez Emmanuel Macron, a transmis de la Casa Albă, că în timp ce războiul revine pe teritoriul european, în urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi având în vedere multiplele crize cu care se confruntă naţiunile şi societăţile noastre, trebuie să devenim din nou fraţi de arme.

 

 

 

 

„Inimile noastre se încălzesc întâmpinând prieteni atât de apropiaţi la Casa Albă”, a declarat Biden în cadrul unei ceremonii oficiale de primire care, în ciuda dimineţii reci de decembrie, a avut loc pe peluza de sud a Casei Albe. „Este o onoare autentică să vă primesc în prima vizită de stat pe care o efectuaţi în timpul administraţiei mele şi să sărbătorim forţa şi vitalitatea relaţiilor actuale dintre Franţa şi Statele Unite ale Americii”, a continuat preşedintele american.

„În timp ce războiul revine pe teritoriul european, în urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi având în vedere multiplele crize cu care se confruntă naţiunile şi societăţile noastre, trebuie să devenim din nou fraţi de arme”, a răspuns Macron, în franceză.

După ce anul trecut relaţiile franco-americane au atins cel mai scăzut nivel, în urma scandalului legat de afacerea cu submarine dintre SUA şi Australia, cei doi preşedinţi se străduiesc să-şi construiască o relaţie strânsă, după cum a subliniat Biden în alocuţiunea sa.

Franţa este „cel mai vechi aliat” al Statelor Unite şi un „partener de neclintit”, a spus Biden, făcând referire la istoria relaţiei bilaterale, de la marchizul de Lafayette din timpul Războiului de Independenţă până debarcarea din Normandia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Alianţa dintre cele două naţiuni rămâne esenţială pentru apărarea noastră reciprocă”, a adăugat el, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare