sursa foto:  cursdeguvernare.ro

Este interzis să faceți asta- Riscați amenzi uriașe și chiar închisoare de până la 2 ani

Este interzis! Toți cei care stau la curte și încalcă legea riscă amenzi uriașe sau chiar închisoare de până la la 2 ani

Dacă stați la casă la curte, aveți grijă ce faceți cu locul de parcare. Blocarea unui spațiu cu pietre, cutii, lăzi sau tomberoane, dar și instalarea de afișe pe garduri cu inscripții precum ”Parcarea interzisă”, ”Nu parcați”, ”Loc rezervat” sau orice alt text similar constituie infracțiune.

Conform Codului Penal, prezența de mijloace de semnalizare rutieră fără autorizație eliberată în prealabil se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

”Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea pozițiilor acestora, fără autorizație eliberată de autoritățile competente, […] se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, stabilește Art. 339 (1) din Codul Penal.

O altă categorie de șoferi care riscă să fie sancționați sunt cei care parchează neregulamentar. De exemplu, explică jurnaliștii Promotor, parcarea în fața porții este interzisă.

Mai exact, interdicția se aplică dacă prin asta se blochează accesul în curte  sau garaj. În acest caz, sancțiunea este amenda cuprinsă între 290 și 725 de lei și ridicarea mașinii.

Inventarul Parcărilor Publice 2022 arată că România dispune de 1.275.603 locuri de parcare publice. Numărul mașinilor este de peste 10 milioane. Inventarul a fost realizat de o companie privată.

Din cele 1.300.000 de parcări, 792.244 sunt rezidenţiale (60%). O cifră de 414.286 sunt la bordură (on-street) – 32% din total. În plus, s-a observat o creștere a digitalizării parcărilor publice.

“Pentru cele peste 10 milioane de vehicule din România avem circa 1.300.000 de locuri de parcare publice, dintre care 792.244 sunt rezidenţiale (60%) și 414.286 sunt la bordură (on-street) – 32% din total, în mediul urban. Observăm creșterea eforturilor de digitalizare a parcărilor publice, prin hărți electronice ale parcărilor și modalități de plată extinse”, a arătat CEO-ul companiei, Cornel Bărbuț.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare