sursa foto:   apar.biz

Este oficial! S-a anunțat perioada de înscriere în programul Start-Up Nation 2018-2019

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunțat luni oficial data la care va deschide aplicația electronică de înscriere în programul Start-Up Nation 2018-2019.

Aplicația pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00, pe site-ul aippimm.ro, a anunțat Direcția Politici Antreprenoriale din minister. Bugetul total al programului, în noua ediție, va fi de 2 miliarde de lei (circa 430 de milioane de euro), care trebuie asigurați prin bugetul de stat, bani care ar urma să se împartă la maximum 10.000 de firme mici și mijlocii, conform procedurii de implementare a programului.

Aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

”Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. 2.477 de utilizatori au testat aplicația, având posibilitatea să se familiarizeze cu secțiunile planului de afaceri on-line, și au contribuit, prin observațiile și întrebările adresate, la ultimele reglaje și definitivarea platformei informatice, potrivit stratupcafe.ro

Vezi și

Lovitură pentru Mioara Roman! Ce pensie are acum fosta soție a lui Petre Roman

Vești bune pentru acești angajați! Salariile lor vor crește din nou

Rareș Bogdan detonează atomica! Planul secret al lui Tudorel Toader: Pentru ce funcție negociază cu Liviu Dragnea

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare