sursa foto:  libertatea.ro

Este oficial! Taxa pe lăcomie a apărut în Monitorul Oficial

Ordonanţa de Urgenţă care impune o taxă pe „lăcomie” băncilor,  a fost publicată în Monitorul Oficial şi intră în vigoare. 

Ordonanţa de Urgenţă adoptată săptămâna trecută, înainte de Crăciun, vine şi cu alte măsuri. Executivul a decis şi plafonarea prețului la gaze și energie electrică pentru trei ani, iar taxa pe jocurile de noroc se mărește, la rândul său, cu 2% din cifra de afaceri, după ce anterior propunerile erau de 3% și 5%.

Tot sâmbătă a apărut în Monitorul Oficial şi decretul semnat vineri de preşedintele Klaus Iohannis, privind şefia Statului Major al Apărării.

El a respins, vineri, în ședința CSAT, propunerea venită din partea MApN pentru șefia Statului Major al Apărării. În aceste condiții, șeful statului a prelungit mandatul lui Nicolae Ciucă, gest criticat atât de ministrul Apărării, Gabriel Leș, cât și de premierul Viorica Dăncilă.

„Potrivit prevederilor legii privind organizarea și funcționarea MAPN, președintele nu are atribuția de a prelungi mandatul șefului Statului Major. Se face numai la propunerea ministrului Apărării, iar în ședința de azi nu a fost discutată prelungirea. Considerăm că nu respectă premisa de legalitate. Pare un scenariu pus în scenă de președintele Klaus Iohannis. Apăruse deja informația că va prelungi mandatul. Nu vorbim de persoane, ci strict de respectarea legii. Președintele nu a explicat decizia în ședința CSAT’, a spus Dăncilă. Şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, a dat de înţeles că decizia lui Klaus Iohannis nu ar fi legală, potrivit libertatea.ro

Vezi și

Se aplică de la 1 ianuarie 2019! Ce decizie a luat Guvernul

Salarii mai mari pentru acești politicieni! Ce indemnizații vor primi din 2019

Important! Din 2019 va apărea o nouă pensie. Despre ce este vorba

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare