sursa foto:  sustainablepulse.com

Europarlamentarii USR, discurs cu tentă patriotică în Parlamentul European: ‘Românii merită să nu mai fie tratați ca europeni de mâna a doua. Românii merită respect, la fel ca germanii, austriecii sau olandezii’

Europarlamentarii USR au respins în termeni duri discursul jignitor al eurodeputaţilor extremişti germani care au solicitat în Parlamentul European respingerea aderării României la Schengen: ”Românii merită respect, la fel ca germanii, austriecii sau olandezii”.

Este inadmisibil ce aţi spus, aţi jignit poporul român cu aceste afirmaţii. Este o neruşinare, eu nu pot vedea aşa ceva din partea unui german, eu am crescut în cultura germană, dar în educaţia mea nu a existat o asemenea atitudine”, a declarat europarlamentarul USR Vlad Botoş, în limba germană, care a precizat apoi că aceste manifestări extremiste n-au adus niciodată ceva bun societăţii, provocând doar sărăcie, deznădejde şi război, arată un comunicat de presă al partidului.

 

La rândul său, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a afirmat că românii sunt cetăţeni europeni şi merită să circule peste tot în UE fără să stea la cozi.

Românii merită să nu mai fie trataţi ca europeni de mâna a doua din cauza unor conducători corupţi şi a jocurilor politice de la noi şi de la alţii. Românii merită respect, la fel ca germanii, austriecii sau olandezii,” a afirmat Vlad Gheorghe, respingând declaraţiile europarlamentarului extremist german şi atrăgând atenţia asupra legăturilor partidului acestuia cu Rusia.

Totodată, europarlamentarul USR Nicu Ştefănuţă a subliniat importanţa aderării României la Spaţiul Schengen, atrăgând atenţia asupra avantajelor economice ale acestei integrări, atât pentru România, cât şi pentru UE.

Să ajuţi Dacia să exporte mai uşor este nu doar un avantaj pentru români, ci şi pentru francezi. Este bine pentru toată Europa când firmele ei o duc mai bine, pentru că nu mai stau aiurea în vămi, completând formulare ce înseamnă timp şi bani. Să laşi oamenii să circule este, la fel, bine pentru toată Europa,” a precizat europarlamentarul USR, conform sursei citate, potrivit news.ro.

Vezi și:

Europarlamentar neamț, ieșire dură la adresa României: Nu avem nevoie de ea nici în UE, nici în Schengen

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare