sursa foto:  specialarad.ro

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, despre greva profesorilor: ‘Guvernul României a oferit maxim ce putea oferi. Să nu uităm, totuși, nu doar România este într-o criză, Europa este într-o criză’

Vicepreședinte PNL, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a vorbit despre greva generală a profesorilor.

 

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă a precizat că ”Guvernul României a oferit maxim ce putea oferi și a oferit printr-o OUG o garanție. Executivul nu mai poate să facă mult, pentru că suntem într-o criză.”

”Plecăm la drum cu o nouă lege a educației

Gheorghe Falcă spune în contextul grevei generale a profesorilor că ”învățământul are în acest moment perspective, pentru că niciodată în România n-am avut la dispoziție peste trei miliarde de euro să investim în învățământul românesc, pentru a crește calitatea acestui învățământ, pentru a crește infrastructura învățământului respectiv.

Mai mult de atât, plecăm la drum cu o nouă lege a educației, care are multe componente mult mai bune decât vechea lege a educației și era normal, dacă făceam reformele la timp, să fi avut deja o lege a salarizării unice, unde toți funcționarii din aparatul public al statului să-și cunoască parcursul pentru ceea ce înseamnă veniturile proprii pentru munca pe care o depun în domeniile în care lucrează în structura statului.

Dacă nu întârziam cu această reformă, eu cred că nici greva nu ar fi venit. Toată lumea știe că reforma pensiilor, reforma pensiilor speciale și reforma salarizării unice este în subordinea domnului ministru Budăi”.

”Intervenția președintelui a fost o intervenție decisivă”

Întrebat cât a contat intervenția președintelui Klaus Iohannis, care a mediat între Guvern și sindicate, după care i-a certat pe profesori, eurodeputatul PNL a răspuns: ”Eu cred că intervenția președintelui a fost o intervenție decisivă, o intervenție care a dus la realizarea Ordonanței de Urgență, este de fapt garanția pe care Guvernul o oferă profesorilor.

Faptul că unii dintre ei continuă greva este o decizie personală, fiecare își alege un anumit drum și o anumită atitudine, dar astăzi, Guvernul României a oferit maxim ce putea oferi și a oferit printr-o OUG o garanție.

Evident, poți să spui n-am încredere în Guvern, dar actul există (…). Eu cred că astăzi, Executivul nu mai poate să facă mult, pentru că suntem într-o criză. Să nu uităm, totuși, nu doar România este într-o criză, Europa este într-o criză. Gândiți-vă că astăzi, Germania nu are creștere economică. Atunci când Germania n-are creștere economică, Ardealul, care este conectat la economia germană, are probleme.”, conform rfi.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare