sursa foto:  bzi.ro

Europarlamentarul român, Eugen Tomac: Peste 50 de mii de români au semnat pentru România în Schengen

Peste 50.000 de români au semnat pentru ca România să adere la spațiul Schengen, a anunțat luni pe pagina sa de facebook, europarlamentarul român, Eugen Tomac.

 

 

 

Anul acesta, pe 6 februarie, am dat în judecată Consiliul Uniunii Europene pentru blocajul generat de Austria împotriva României în procesul de aderare la spațiul Schengen.În calitate de deputat european, am depus această acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene având calitatea de reclamant neprivilegiat. Pentru a reuși să avem un proces cât mai rapid în interesul a douăzeci de milioane de cetățeni români, am lansat campania “Semnează pentru România în Schengen”.

Prin acest demers, am invitat cetățenii români să susțină petiția adresată Parlamentului European prin care îi cerem intervenția în procesul deschis la CJUE. De ce? Pentru că Legislativul are calitate de reclamant privilegiat.În urma campaniei, am reușit să convingem peste 50.000 de români să semneze pe platforma www.romaniainschengen.ro. Mesajul nostru ferm va ajunge în Parlamentul European!

Le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte, fiecărui cetățean român care a contribuit la acest succes.

Dăm dovadă astfel de solidaritate și unitate spre apărarea intereselor României într-o Europă pe care ne-o dorim liberă.Semnătura dumneavoastră ne dă curajul să luptăm mai departe prin toate mijloacele împotriva acestei mari nedreptăți.

Sunt convins că vom reuși să o corectăm în Justiție. Le mulțumesc, de asemenea, sutelor de colegi din întreaga țară care s-au mobilizat extraordinar pentru a-i convinge pe români să ne fie alături în acest demers atât de necesar. România merită în Schengen, românii merită să fie liberi în Europa. Împreună vom reuși să ne facem dreptate acolo unde Guvernul nu a vrut!’, a transmis europarlamentarul Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Anitta Hipper, a făcut declarații cu privire la aderarea României la spațiul Schengen, pe pagina oficială de Twitter a instituției de la Bruxelles.

„Atât România, cât și Bulgaria, sunt gata să se alăture Spațiului Schengen și au îndeplinit criteriile pentru acest lucru încă din 2011. În plus, România și Bulgaria au fost actori în dezvoltarea continuă și neîncetată a rolului Schengen.

Poziția Comisiei este clară când vine vorba despre aderarea împreună la Schengen a României și Bulgariei. Aceste țări sunt pe deplin gata să facă acest lucru. Potrivit tratatelor și statelor UE, trebuie să deveniți membri plini a Spațiului Schengen”, a transmis Hipper, într-un mesaj, scrie dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare