sursa foto:  digi24.ro

EXCLUSIV! Acuzații grave la adresa noului procuror șef DIICOT! De ce ar fi acesta vulnerabil

Mulți au considerat propunerea de numire a lui Oliver-Felix Bănilă ca procuror șef al DIICOT de către Tudorel Toader o adevărată surpriză. Jocurile erau în principiu aranjate pentru Daniel Horodniceanu, iar președintele Klaus Iohannis se aștepta să-i prelungească mandatul. Acesta a fost și motivul pentru care niciun procuror din DIICOT nu a avut practic curajul să se înscrie la concurs, dorind să-l lase pe fostul procuror șef, unic candidat.

Acest lucru arată încă o dată că numirile în funcțiile de conducere din zona Justiției se fac pe criterii politice și se decid în spatele ușilor închise, și nu prin concurs. De altfel și Laura Codruța Kovesi a fost unic candidat pentru șefia DNA.

Cei de la Putere au și ei, însă planul lor și doresc o înlocuire a vechii gărzi de procurori. Ceea ce s-a și întâmplat prin propunerea supriză Oliver-Felix Bănilă. Ca în orice campanie (politică) primul atac a venit din partea contracandidatului Horodniceanu, culmea la Romania Tv: ”Singura mențiune a fost că nu am înțeles exact criteriile după care s-a făcut evaluarea. E o preluare politică a DIICOT. O să văd proiectul de management al contracandidatului meu. Colegii mei nu s-au prezentat la concurs pentru că am concurat eu și au considerat că e nevoie de continuitate. Dacă nu ai făcut parte dintr-o structură e foarte dificil să o conduci.”, a spus procurorul.

Un alt atac la adresa celui care probabil va ocupa scaunul de șef al DIICOT a venit și din partea lui Ion Dedu, fost colonel SRI, care-l consideră vulnerabil tocmai prin potențiale legături cu sistemul.

Cum se face ca guvernarea de azi face numiri ce pot fi vulnerbile si mai mult in legatura indirecta sau tacita cu Serviciul! Tudorel toader ministrul justitiei face o propunere asteptata in fapt de multi. Adica propune pe procurorul Banila de la Bacau in functia de procuror sef DIICOT, dar oare nu stia ca sotia acestuia Banila Maria Nicoleta avocat in baroul Bacau din anul 2007, a facut pregatirea profesionala pentru accedere in barou, in perioada 2005-2006, la cabinet av.Rusu Dumitru din Moinesti, fost ofiter SRI Bacau, dupa unele informatii din zona. Oare si faptul ca dna. Haineala semnatara protcolului CSM SRI si Codrut Olaru sunt din Bacau si au in suflet atractia frumusetii informative a SRI, o avea vreo legatura cu aceasta propunere!„, a scris Ion Dedu pe pagina lui de facebook.

Felix Bănilă a condus  Parchetul Tribunalului Bacau între anii 2010-2017.  Deși el nu a lucrat niciodată la DIICOT, potrivit CV-ului acestuia, procurorul a fost delegat cateva luni la DNA Bacau (1 august 2007 – 31 decembrie 2007). Totuși ținând cont de rata declinărilor la DIICOT în teritoriu, probabil era necesară o schimbare de management.

La capitolul studii, Bănilă pare peste Horodniceanu, el absolvind Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, în timp ce fostul procuror șef DIICOT a finalizat studiile de drept la Universitatea privată Mihail Kogălniceanu, care aproape că s-a desființat. Dar și Carmen Dan a terminat Dreptul la Facultatea Ecologică, iar procurorul Portocală la Facultatea de Arte, așa că relevanța studiilor atunci când vine vorba de numiri cheie în statul român este undeva sub zero.

Citește și…

EXCLUSIV! Ce va face celebrul comisar Traian Berbeceanu cu banii câștigați din procesul cu fostul șef SRI Alba? „Rămâne fix așa cum am promis”

ALERTĂ! În ce au descoperit bacterii periculoase inspectorii ANPC

Atenție! Toți șoferii sunt vizați! Se vor aplica cinci schimbări legislative, începând de duminică

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare