sursa foto:  dcnews.ro

EXCLUSIV Adevărata miză a războiului pentru șefia PSD! Cutuma care dinamitează total jocurile

În aceste zile se dau lupte grele în interiorul Partidului Social Democrat, pentru funcția de președinte al formațiunii.

Pe 29 iunie, PSD își va alege noua conducere. Mai mult decât atât, potrivit surselor noastre, odată cu alegerea noului președinte al partidului, se va hotărî și numele candidatului PSD la alegerile prezidențiale.

Până acum, în spațiul public au apărut mai multe nume de social-democrați care s-ar putea duela cu Klaus Iohannis, la scrutinul prezidențial. Dintre acestea, amintim pe Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Gabriela Firea și, nu în ultimul rând, Viorica Dăncilă.

Totul depinde, însă, de Congresul din 29 iunie, când am putea asista la o adevărată răsturnare a tablei de șah și un nou „rege” sau „regină” ar putea intra în scenă.

Cum așa? Ei bine, în luna martie a acestui an, într-un interviu acordat, în exclusivitate, site-ului Bugetul.ro, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, ne-a dezvăluit marea cutumă care există în PSD: președintele de partid să fie și candidat la alegerile prezidențiale.

Vezi și EXCLUSIV Ecaterina Andronescu face lumină! Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Mai mult, săptămâna trecută, ministrul Educației ne-a spus că nu s-a hotărât dacă va candida la funcția de președinte al partidului, ceea ce înseamnă, potrivit propriilor afirmații, că se gândește, implicit, și la o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale.

Vezi și Ecaterina Andronescu, confirmare de ultimă oră pentru Bugetul.ro! Reacție în subiectul momentului

Și alte surse din Partidul Social Democrat ne-au precizat că noul președinte al formațiunii va fi și candidatul PSD la prezidențiale.

Așadar, la Congresul extraordinar din 29 iunie, adevărat miză nu va fi doar numirea noului șef al PSD, ci și stabilirea candidatului pe care social-democrații îl vor arunca în lupta cu Klaus Iohannis, pentru fotoliul de la Cotroceni.

Vezi și EXCLUSIV Înalta Curte dinamitează informațiile privitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea: ‘Nu sunt reale’

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare