sursa foto:  Eugen Dinu

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu face lumină! Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Ministerul Educației, Ecaterina Andronescu, face lumină în privința candidatului Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale din acest an.

Într-un interviu acordat site-ului Bugetul.ro, șefa Educației a dezvăluit pe cine va arunca PSD în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni, în cazul în care Liviu Dragnea, șeful partidului, își va rezolva problemele din justiție.

Concret, Ecaterina Andronescu este convinsă că Dragnea își dorește acest lucru. Mai mult, potrivit acesteia, în PSD există și o cutumă, aceea ca președintele de partid să fie și candidatul la alegerile prezidențiale.

Vezi și EXCLUSIV Pe cine vede Rareș Bogdan drept viitorul premier al României

„Cred că PSD-ul are destul de multe personalități. Eu cred că domnul Dragnea își dorește acest lucru (n.r. – să candideze la alegerile prezidențiale) și există și o cutumă. Președintele de partid și-a asumat poziția aceasta. Bătălia este cumplit de grea în această perioadă. Societatea românească nu a fost niciodată atât de divizată. Niciodată adversitățile politice nu s-au tradus în sfera publică prin atât de multe invective adresate dintr-o parte în partea cealaltă. Eu cred că societatea românească are nevoie de cineva care să o coaguleze, de cineva care să adune neamul românesc, nu să-l împrăștie.

Faptul că 5 milioane de români și-au căutat rostul în altă parte, n-ai cum să fii fericit cu asta. N-ai cum să nu te gândești că, totuși, neamul ăsta românesc și-a păstrat identitatea, înconjurat fiind numai de slavi. A găsit mereu puterea să nu renunțe la ceea ce este el, ca neam. Ei, acum ne-am risipit în toate zările pământului. Nu cred că este un lucru care ar bucura pe cineva din neamul acesta.

Vezi și EXCLUSIV Promisiunea pe care Rareș Bogdan i-o face celui mai mare dușman al său: ‘Niciodată’

Am fost și am discutat destul de mult cu cei din Diaspora, pentru că aș fi vrut să înțeleg ce anume așteaptă de la noi, cei care am rămas acasă, și cum este viața lor acolo. Să știți că nu sunt toți foarte fericiți, pentru că ei și-au lăsat rostul de aici și au încercat să și-l construiască în altă parte. Chiar cred că vorbim de dezrădăcinare, nu e o chestiune peste care să treci cu foarte multă ușurință. De aceea, întorcându-mă la subiectul dumneavoastră, cred că obligația tuturor celor care își asumă o funcție publică este să încerce să contribuie la unirea neamului românesc, nu la divizarea lui mai mult decât este acum. Este absolut înspăimântător. Aproape că am ajuns să nu ne mai suportăm unii pe alții. Este de neimaginat, pentru că, până la urmă, această relație contondentă între oameni ne pune în situația să avem rezultate din ce în ce mai slabe. În dauna cui? În dauna cetățenilor români. Pe cine ajută? Cui îi folosește? De aceea, pledez pentru această chestiune (n.r. – pentru un președinte care să-i unească pe români)”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Ecaterina Andronescu.

Mâine vă vom prezenta ce le răspunde Ecaterina Andronescu celor care o numesc „Groparul” învățământului românesc.

Vezi și

Vești pentru șoferi! Cei care au permisul suspendat ar putea avea parte de acest beneficiu

Dezastru pentru șoferi! Puteți primi amenzi colosale pentru această faptă

Vești importante! S-a aflat când trebuie salariatul să dea banii înapoi pe concediul de odihnă

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare