amenzilor

sursa foto:  zf.ro

Vești pentru șoferi! Cei care au permisul suspendat ar putea avea parte de acest beneficiu

Potrivit unui act normativ ce a fost adoptat de curând de Senat, șoferii care au permisul suspendat ar putea să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare în perioada următoare.

 

Proiectul de lege mai prevede eliminarea a două condiții pe care trebuie să le îndeplinească șoferii cu permisul suspendat care doresc să recapete mai rapid dreptul de a conduce mașina. Astfel, șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

În prezent, șoferul care are permisul suspendat trebuie să treacă un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație și să aibă permis de conducere de peste un an de zile, adică să nu fie începător. Mai mult decât atât, șoferul trebuie să se asigure că nu a mai solicitat reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani sau că în ultimii doi ani nu a avut permisul de conducere suspendat.

Așadar, dacă proiectul va intra în vigoare, șoferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce nu vor trebui să îndeplinească decât două condiții, și anume să aibă permis auto de peste un an de zile și să fie declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

Așadar, modificarea condițiilor în care șoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto se regăsește în Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Deși textul de lege a trecut recent de Senat, până la intrarea în vigoare efectivă mai durează, pentru că proiectul mai are nevoie și de votul deputaților, potrivit b1.ro

Vezi și

Dezastru pentru șoferi! Puteți primi amenzi colosale pentru această faptă

Vești importante! S-a aflat când trebuie salariatul să dea banii înapoi pe concediul de odihnă

Decizie importantă înainte de Paște! Pensiile vor fi majorate-Cine sunt beneficiarii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare