sursa foto:  realitateaoltului.ro

Decizie importantă înainte de Paște! Pensiile vor fi majorate-Cine sunt beneficiarii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important,  vineri, la Brașov! Acesta a vorbit despre recalcularea pensiilor și data de la care zeci de mii de români vor primi pensii mai mari.

Astfel, Marius Budăi susține că până la sărbătorile de Paști, 42 000 de oameni vor primi acasă deciziile de recalculare a pensiilor.

,,În perioada 3-15 aprilie toate pensiile vor fi achitate – 15 va fi ultima zi în care pensionarii vor primi pensiile pe luna aprilie – iar până la Sărbătorile de Paşti, 42.000 de decizii la nivel naţional, din cele 100.000 de recalculare conform grupelor de muncă, pensionarii le vor primi acasă. Încercăm ca pentru un număr cât mai mare din aceste decizii să achităm diferenţele de la 1 octombrie la zi, până în Sărbătorile de Paşte, dar după continuăm această acţiune astfel încât, la 30 septembrie 2019, aşa cum este prevăzut în lege, să o avem încheiată, inclusiv eliberarea deciziilor, plata diferenţelor şi punerea în plată cu noul cuantum, cu precizarea că de la 1 septembrie va fi acea majorare de valoare de punct de pensie care va intra şi ea într-un nou calcul ulterior datei de 1 septembrie”, le-a transmis Marius Budăi pensionarilor.

Majorările sunt semnificative.

În grupa I de muncă, o pensie care în prezent este de aproximativ 2.000 de lei va ajunge până la aproximativ 4.000 de lei. 

În grupa II de muncă, o pensie de 2.000 de lei va ajunge peste 3.000 de lei.

Începând cu luna aprilie se vor bucura de creşterea pensiei cei care au primit deja sau vor primi noile decizii.

Vezi și

SURSE Panică mare în Guvern! Se închid ochii pentru oficialii europeni

EXCLUSIV Promisiunea pe care Rareș Bogdan i-o face celui mai mare dușman al său: ‘Niciodată’

EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare