sursa foto:  Facebook

EXCLUSIV Promisiunea pe care Rareș Bogdan i-o face celui mai mare dușman al său: ‘Niciodată’

Bugetul.ro vă prezintă astăzi ultima parte a interviului cu Rareș Bogdan, politicianul care va deschide lista Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Vezi și EXCLUSIV Pe cine vede Rareș Bogdan drept viitorul premier al României

Fostul jurnalist a declarat, pentru Bugetul.ro, că niciodată nu va vota, cât timp va fi în Parlamentul European, împotriva României sau a vreunui român, chiar dacă persoana respectivă este în țara cel mai mare dușman al său.

„O să mai fac o chestiune foarte importantă: niciodată, cât eu voi fi acolo, nu voi vota împotriva unui român, chiar dacă românul respectiv este în țară cel mai mare dușman al meu sau face parte dintr-un partid diferit, sau face parte dintr-o instituție care m-a călcat pe cap în România! Niciodată nu voi vota împotriva intereselor țării mele sau împotriva României, dacă respectivul cetățean care ar urma să ocupe o funcție europeană, este român. Dacă Laura Codruța Kovesi, care e reprezentanta României, este româncă, cetățean al României, candidează la o funcție de importanța Parchetului European, câtă minte să ai să faci un astfel de lucru, să votezi împotriva unui reprezentant al României? Cum au putut să voteze cu Bohnert (n.r. – Jean-Francois Bohnert), cu candidatul Franței, europarlamentarii ALDE și PSD, când noi aveam un reprezentant al României?”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

Vezi și EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

Mai mult, liberalul i-a criticat dur pe toți europarlamentarii români, indiferent de culoarea politică a acestora, pentru că nu au luat atitudine imediat după incidentele din 10 august 2018, atunci când Jandarmeria Română a intervenit în forță împotriva protestatarilor #Rezist.

„Îți mai spun ceva, esențial: cazurile gen 10 august sau derapajele grave la adresa unor instituții media, controale direcționate, apăsarea cizmei pe cap din partea puterii politice – lucrurile astea trebuie cunoscute. Presa trebuie apărată, drepturile cetățenilor trebuie apărate.

Dacă eu aș fi fost în Parlamentul European, după 10 august, pot să te asigur de acum că făceam conferință de presă în cel târziu lunea imediat următoare. Aș fi făcut conferință de presă la Bruxelles, în Grand Place, cu presa afiliată sau la Parlamentul European, la Strasbourg, atrăgând atenția la ce se întâmplă și prezentând filmulețe. Niciun europarlamentar român n-a făcut asta. Niciunul!  Și este rușinos. Au preferat să stea în vacanță. Eu nu o să stau în vacanță”, a precizat Rareș Bogdan.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare