sursa foto:  Facebook

EXCLUSIV Alertă! Rromii și-au făcut apariția la festivalul anulat, deși au primit interzis! Jandarmeria, pe poziții!

În urmă cu două săptămâni, Bugetul.ro dezvăluia că primarul comunei Costești, județul Vâlcea, Marius Toma Peștereanu, solicită intervenția Jandarmeriei Vâlcea, după ce a anulat festivalul anual al rromilor, organizat cu ocazia Nașterii Domnului, de Sfânta Maria Mică.Edilul din Costești a luat această decizie în contextul pandemiei de coronavirus.

Vezi și DOCUMENT EXCLUSIV Panică în România! Se solicită intervenția Jandarmeriei, pentru a stopa ‘năvălirea’ rromilor

Cu ocazia zilei de 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, pe terenul din punctul „Stog”, satul Bistrița, comuna Costești, județul Vâlcea, se organiza Festivalul Romilor, care începând cu anul 2018, a fost redenumit, Bâlciul anual de Sfânta Marie Mică, la care participa un număr însemnat de romi.

Având în vedere situația descrisă mai sus, ne vedem nevoiți să vă solicităm sprijinul, pentru a repartiza un număr de jandarmi, pe data de 7 și 8 septembrie 2020, pentru a nu permite instalarea romilor pe terenul din punctul „Stog”, satul Bistrița, comuna Costești, întrucât în acest an nu se va mai organiza acest eveniment”, se arată într-un document intrat în posesia Bugetul.ro.

Ulterior, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea a anunțat că, de Sfânta Maria Mică, în localitatea Costeşti, vor fi prezenţi jandarmi de la Gruparea Mobilă „Fraţii Buzeşti” din Craiova, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică la manifestarea religioasă.

Totodată, IJJ Vâlcea a precizat că „se interzice camparea pe izlazul comunal Stog”, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Deși au primit interzis, rromii și-au făcut apariția în zonă

Bugetul.ro a avut informații că rromii vor veni oricum pe terenul din punctul „Stog”, iar primarul din Costești, Toma Peștereanu, ne-a confirmat, luni, că țiganii și-au făcut apariția în zonă.

Am avut o ședință împreună cu reprezentanți ai Jandarmeriei Vâlcea, săptămâna trecută. Am luat o serie de măsuri. Jandarmeria o să fie aici, începând de astăzi. Le-am interzis camparea în zilele de 7 și 8 septembrie.

Da (n.r. – au început să-și facă apariția în zonă), i-am văzut la Mănăstire. Era acolo câțiva. Mai erau și în sat, la un botez. Am vorbit cu Jandarmeria să nu-i lase să intre în izlaz. Nu au voie să campeze”, a declarat, pentru Bugetul.ro, primarul din Costești.

Vezi și

SURSE Orice pentru a duce la bun sfârșit marea reorganizare! Marcel Vela ‘scoate din joc’ sindicaliștii din Poliția Română

Un renumit medic atrage atenția cu privire la deschiderea școlilor: ‘Trebuie aerisite clasele. Copiii reprezintă o minoritate de cazuri severe care ajung spitalizate’

Un fost ministru vrea să-i lase ‘moștenire’ fiului instituția pe care o conduce. Prin ce metodă a intrat în sistem

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare