sursa foto:  Inquam Photos/Alexandra Pandrea

EXCLUSIV ANPC își cumpără walkie-talkie-uri de 13.500 de euro

Dezvăluire Bugetul.ro. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) se dotează cu stații de emisie-recepție.

Potrivit unui anunț de achiziție publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), verificat de Bugetul.ro, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a achiziționat 20 de stații de emisie-recepție MOTOROLA TETRA MTP 3550.

Valoarea aceste achiziții este de 67.220,00 de lei, adică 13.586,93 de euro fără TVA. Prețul plătit de ANPC pentru o singură stație de emisie-recepție este de 3.361 de lei fără TVA.

Contractul a fost parafat ieri

Facem precizarea că vorbim de un contract de achiziție directă, iar contractul a fost finalizat marți, 22.03.2022, la ora 11:04, acesta fiind publicat luni, 21.03.2022, la ora 15:34 . ANPC cumpără walkie-talkie-urile de la firma S.C. Asti International SRL.

Potrivit informațiilor Bugetul.ro, în prezent, Asti International este deținută de Monica Maria Șerban (70% părți sociale), Florin Cristian Bunea (25% părți sociale) și Ovidiu Șerban (5% părți sociale).

Descrierea achiziției, conform anunțului publicat în SEAP:ANPC doreste sa achizitioneze un numar de 20 bucati statii emisie receptie MOTOROLA TETRA MTP 3550, conform ofertei pe care o atasam. Setul va contine: statie radio, antena, licente TEA2, GPS, Bluetooth, HP, acumulator 1950mAh, clema de prindere centura, incarcator calatorie (prize UE), accesorii praf, manual de utilizare in limba romana. Transportul intra in sarcina furnizorului. Dupa finalizarea achizitiei prin SEAP, se va semna un contract de furnizare. Pretul propus de autoritatea contractanta este conform propunerii de pret facute pe email si ofertei transmise de dumneavoastra. Acceptarea si finalizarea achizitiei initiate prin SEAP de catre ambele parti contractante reprezinta angajamentul ferm asumat de parti pana la semnarea contractului de furnizare”.

Sursele ale Bugetul.ro au dezvăluit că achiziția este o risipă de bani, în contextul în care sunt sedii ale ANPC care nu ar avea „contracte de curățenie”.

Astăzi Bugetul.ro a făcut o solicitare către ANPC, pentru a afla care este scopul acestei achiziții de stații de emisie-recepție, în condițiile în care inspectorii ANPC beneficiază de telefoane mobile cu abonament decontat de instituție. După ce vom primi răspunsul de la ANPC, îl vom face public.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare