sursa foto:  stiripesurse.ro

EXCLUSIV ASF salută posibila intrare a CEC Bank pe piața asigurărilor: ‘Acest sector de activitate are nevoie de jucători puternici’

Recent, președintele CEC Bank, Bogdan Neacșu, a făcut o declarație de zile mari. Șeful CEC Bank a anunțat, la B1 TV, o posibilă intrare a băncii pe piața asigurărilor. În acest sens, Bugetul.ro a întrebat Autoritatea de Supraveghere Financiară cum vede posibila intrare a CEC Bank pe piața asigurărilor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a precizat, pentru Bugetul.ro, că salută orice inițiativă care vizează creșterea concurenței pe piața asigurărilor. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară salută orice inițiativă care vizează creșterea concurenței pe piața asigurărilor.

Acest sector de activitate are nevoie de jucători puternici care să contribuie la dezvoltarea și la maturizarea pieței în beneficiul consumatorilor”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Serviciul de Comunicare al ASF.

Bogdan Neacșu, președintele CEC Bank: „Evident că nouă ne-ar plăcea să intrăm. Avem câteva idei”

Vedem foarte bine că piața asigurărilor nu este la un nivel de dezvoltare așa cum ni-l dorim. Sunt 2-3 jucători foarte mari și care dau tonul în această piață a asigurărilor și apoi celelalte societăți de asigurare care oferă fiecare diferite produse.

Aici a survenit și o problemă vis-a-vis de maniera în care diferiți jucători de pe această piață au înțeles să respecte reglementările impuse de către cei care supraveghează această piață. 

Cred că ce este foarte important este să întețim puțin această piață. Ca să facem treaba asta, ar fi bine ca jucători mari, noi sau alții, să intre în această piață. Cred că este un moment bun în care jucători noi să intre în această piață.

În momentul de față, statul român are un jucător mic, Exim Asigurări. Este un jucător mic care a fost desenat pentru un anume scop.

Evident că nouă ne-ar plăcea să intrăm. Avem câteva idei. Eu sunt pozitiv că putem să venim cu vești foarte bune în acest sens, cât de curând. Maximum 3 luni de zile”, a afirmat Bogdan Neacșu, la B1 TV, în emisiunea moderată de Dan Bucura – „Selectiv”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare