sursa foto:  national.ro

EXCLUSIV Avem confirmarea de la CNSAS! Primarul PNL din Băile Govora, tatăl șefului CSM, a făcut poliție politică!

Primarul PNL al orașului Băila Govora, Mihai Mateescu, a făcut poliție politică, a precizat, pentru Bugetul.ro, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Mihai Mateescu este tatăl șefului Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Bogdan Mihai Mateescu. Bugetul.ro l-a contactat, în această dimineață, pe primarul din Băila Govora. Edilul ne-a declarat că „Legea nu interzice” să ocupe o funcție publică, chiar dacă a făcut poliție politică în regimul comunist. Când l-am întrebat dacă recunoaște că a făcut poliție politică, primarul a afirmat, pentru Bugetul.ro: „ Eu nu am făcut niciun fel de tapet”. Mai mult, Mihai Mateescu a precizat, pentru Bugetul.ro, că se gândește să dea în judecată CNSAS-ul, „pentru că, când am venit aici ca învățător, la Băile Govora, aveam 19 ani, acum 30 și ceva de ani…”. 

În Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, din 17 mai 2001, a fost publicată o „Listă a persoanelor care au desfășurat activități de poliție politică”. A treia persoană care se regăsește pe această listă este un anume Mihai Mateescu, născut în Popești, județul Vâlcea.

La solicitarea Bugetul.ro, CNSAS ne-a confirmat că Mihai Mateescu, primarul din Băile Govora, este aceeași persoană care figurează pe „Lista persoanelor care au desfășurat activități de poliție politică”.

Potrivit Legii electorale, Mihai Mateescu, primarul din Băile Govora, a depus o declarație pe propria răspundere, în momentul în care a candidat, că nu a fost lucrător/colaborator al Securității. Falsul în declarații intră sub incidența Codului Penal.

Răspunsul primit de la CNSAS:

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare