sursa foto:  b1.ro

EXCLUSIV Clotilde Armand, făcută KO de legislația în vigoare! Are baza legală pentru a-i amenda drastic pe cei care le pun viața în pericol locuitorilor din Sectorul 1

După ce a constatat că „Bucureștiul ne cade în cap, la propriu”, duminică, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că va propune foarte curând „taxe și amenzi uriașe pentru proprietarii imobilelor neîngrijite”.

Foarte bine! Un lucru de apreciat. Numai că, o astfel de propunere a fost făcută deja de fostul primar, Daniel Tudorache. Mai mult, la 28 mai 2020, Consiliul Local Sector 1 a adoptat propunerea lui Tudorache.

Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local nr. 91 din 28.05.2020 privind aprobarea Regulamentului privind stabilirea condițiilor de majorare a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite situate pe teritoriul administrativ al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti.

Concret, vorbim de majorarea impozitului pe clădirile și terenurile neîngrijite în conformitate cu Codul Fiscal în vigoare. La Art. 489 alin. (5) din Codul Fiscal se precizează: „Consiliul local poate majora impozitul pe clădiri și impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite, situate în intravilan”.

După cum se poate observa în capturile pe care Bugetul.ro vi le prezintă în exclusivitate, prin HCL-ul adoptat în mai 2020 a fost constituit cadrul-legal privind condițiile de majorare a impozitului cu până la 500% pentru cei care își lasă terenurile și imobilele neîngrijite.

Așadar, lui Clotilde Armand nu-i râmâne decât să aplice legislația în vigoare și să dispună controale în Sectorul 1, prin Poliția Locală.

Ulterior, va trebui să-i someze pe cei care își lasă terenurile și imobilele neîngrijite, iar, dacă proprietarii respectivi nu se vor conforma, va putea să-i sancționeze.

Mesajul postat de Clotilde Armand:

Bucureștiul ne cade în cap. La propriu.

În zona cea mai circulată din București (pe Calea Victoriei intersecție cu Str. Gheorghe Manu) se desprind bucăți mari de tencuială de la un imobil care cad pe trotuar. Și aceste bucăți pot răni foarte grav oamenii care trec prin zonă.

Recunosc, eu am avut noroc astăzi. Dar parcă prea ne bazam destinul pe noroc în ultimii 30 de ani. Găsim la fiecare pas câte un imobil pe care scrie „Atenție! Cade tencuiala!”. Pentru mine asta nu e o soluție, este un pericol public.

Voi propune foarte curând taxe și amenzi uriașe pentru proprietarii imobilelor neîngrijite care ne pun viața în pericol. Nu putem tolera așa ceva.

De asemenea, voi discuta cu Compania Municipalită Consolidări din cadrul Primăriei Municipiului București și cu reprezentanți ai Guvernului României despre cum putem să demarăm urgent lucrările pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din Sectorul 1.

PS: în cazul de față am trimis Poliția Locală. Dacă vedeți astfel de situații vă rog să sesizați și voi Biroul pentru Disciplina în Construcții din cadrul Poliției locale Sector 1”, a anunțat, duminică, Clotilde Armand.

Vezi și

EXCLUSIV Securitatea 2.0! Propunerea USR-PLUS pentru șefia MAI împarte casa cu ‘Doi și-un sfert’!

Mare atenție, români! Specialiștii avertizează: Veți plăti şi cu 13% mai mult

Vești importante pentru toți românii: Nu se vor mai plăti taxe notariale pentru o serie de documente

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare