sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV Deranj mare în Ministerul de Interne! Plângerea făcută de Poliția Capitalei pe numele șefului Poliției Sector 3 a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Comisarul Cristian Ghica, șeful Serviciului Poliție Centrul Vechi, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că șeful Poliției Sector 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, a falsificat un document secret. Așa cum a scris Bugetul.ro în luna aprilie, în interiorul Poliției Capitalei a fost demarată o anchetă internă, pe tema falsificării respectivului document. Luni, Poliția Capitalei ne-a comunicat că, în data de 12 aprilie, au fost declanșate verificări „efectuate de către o comisie formată din polițiști ai Structurii de Securitate și ai Serviciului Control Intern”. Totodată, DGMPB ne-a precizat că „aspectele rezultate” au fost înaintate către „unitatea de parchet competentă material și teritorial, pentru a se pronunța”. Astăzi, Bugetul.ro a aflat că Poliția Capitalei a depus plângerea pe numele comisarului-șef Gabriel Șchiopu la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, nu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, așa cum era de așteptat.

Doar ce a fost primită plângerea, nu a fost înregistrată. E pe circuitul administrativ. E o sesizare a Poliției Capitalei împotriva domnului Șchiopu. Cam atât vă pot spune acum”, a precizat, pentru Bugetul.ro, procurorul Anca Toader, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Vezi și Cazul din Poliție, prezentat de Bugetul.ro în exclusivitate, a ajuns pe masa procurorilor! Reacție a Poliției Capitalei

La 28 aprilie, Bugetul.ro a prezentat, în exclusivitate, o situație incredibilă petrecută în interiorul Poliției Capitalei. „Șeful Serviciului de Poliție Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, lansează acuzații grave la adresa superiorului său ierarhic, șeful Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Concret, Ghica îl acuză pe Șchiopu de mai multe infracțiuni pe care acesta din urmă le-ar fi comis. Contactat de Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica ne-a dezvăluit că șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut un document secret, pe care apoi l-ar fi falsificat, pentru ca ulterior să apară și documentul inițial. Bugetul.ro l-a contactat și pe comisarul-șef Gabriel Șchiopu, pentru a-i cere un punct de vedere, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa”, după cum am scris AICI.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Poliției! ‘Document secret falsificat’ – Acuzații grave aduse unui șef

La acea vreme, Cristian Ghica ne-a declarat că, după ce șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut documentul și l-ar fi falsificat, adjunctul său, Marius Constantin, ar fi descoperit că i s-a prezentat un fals. Astfel, adjunctul șefului Poliției Sector 3 a anunțat Poliția Capitalei cu privire la incidentul de securitate.

Luni, Poliția Capitalei ne-a confirmat spusele lui Cristian Ghica. La solicitarea Bugetul.ro, DGPMB ne-a comunicat că, în data de 12 aprilie au fost declanșate verificări „efectuate de către o comisie formată din polițiști ai Structurii de Securitate și ai Serviciului Control Intern”. Poliția Capitalei ne-a precizat că „aspectele rezultate” au fost înaintate către „unitatea de parchet competentă material și teritorial, pentru a se pronunța”.

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la Poliția Capitalei:

La nivelul Poliției Sectorului 3, în baza dispoziției directorului general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din data de 12.04.2021, au fost declanșate verificări, efectuate de către o comisie formată din polițiști ai Structurii de Securitate și ai Serviciului Control Intern.

Cercetările au vizat stabilirea situației de stat și de drept, aspectele rezultate fiind înaintate către unitatea de parchet competentă material și teritorial, pentru a se pronunța.

Alte informații nu pot fi comunicate având în vedere cercetarea în desfășurare, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 544/2001, aceste informații sunt exceptate de la liberul acces la informațiile de interes public”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Poliția Capitalei.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare