sursa foto:  reperul.ro

EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Poliției! ‘Document secret falsificat’ – Acuzații grave aduse unui șef

Dezvăluire Bugetul.ro. Șeful Serviciului de Poliție Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, lansează acuzații grave la adresa superiorului său ierarhic, șeful Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Concret, Ghica îl acuză pe Șchiopu de mai multe infracțiuni pe care acesta din urmă le-ar fi comis. Contactat de Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica ne-a dezvăluit că șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut un document secret, pe care apoi l-ar fi falsificat, pentru ca ulterior să apară și documentul inițial. Bugetul.ro l-a contactat și pe comisarul-șef Gabriel Șchiopu, pentru a-i cere un punct de vedere, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa.

Vezi și EXCLUSIV Noi detalii despre polițistul prins la pensat: Trebuia să se prezinte la un caz care implica prezența tuturor echipajelor

Din spusele comisarului Cristian Ghica, după ce șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut documentul și l-ar fi falsificat, adjunctul său, Marius Cosntantin, ar fi descoperit că i s-a prezentat un fals. Astfel, adjunctul șefului Poliției Sector 3 a anunțat Poliția Capitalei cu privire la incidentul de securitate.

Ca atare, Gabriel Șchiopu ar fi încercat să dea vina pe secretarele sale și să o „elimine” pe una dintre el, care e personal civil.

„Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv”, ne-a dezvăluit Cristian Ghica.

Vezi și EXCLUSIV Țineți-vă bine! Jandarmeria toarnă Poliția, că se pensează în timp ce ar trebui să patruleze!

Dar, ce să vezi, surpriză! Conform celor declarate de Cristian Ghica, apare documentul inițial și astfel ne trezim cu două documente, unul dintre ele fiind falsificat.

Ca atare, la momentul actual, se fac cercetări în acest dosar.

Cristian Ghica susține că asupra șefului Poliției Sector 3 planează „suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni, adică neglijenta în serviciu (că a pierdut înscrisul), fals material în inscrisuri oficiale, instigare la fals material si uz de fals, toate dincolo de faptul că exista în mod clar o problema de securitate a documentelor clasificate”.

Vezi și Jandarmeria confirmă ancheta Bugetul.ro: Un polițist a fost prins la pensat, în timpul programului de lucru!

„Nu văd cum ar mai putea acoperi oala”

Nu a fost nevoie de plângere, pentru că acest incident de securitate a fost sesizat de adjunctul domnului Șchiopu, în momentul în care a fost efectuată inventarierea documentelor clasificate. Practic, a fost luat fiecare document clasificat și inventariat. Fiecare în parte. Ei bine, lucrarea asta nu s-a găsit, iar adjunctul domnului Șchiopu a constatat că lucrarea nu este cea reală, el fiind cel care a dat rezoluția inițială pe primul document, pe cel adevărat, atunci când Șchiopu era în concediu. A înțeles că documentul care i s-a prezentat este unul fals și dumnealui a făcut demersurile de sesizare. Sesizarea a fost făcută către Poliția Capitalei, iar ulterior trebuia să ajungă și la DIPI.

Cert e că sesizarea era făcută de adjunctul Marius Constantin. Două sesizări erau absolut inutile.

Au fost găsite vinovate secretarele. Documentele clasificate se predau altfel decât celelalte document. Mai exact, pe o condică. Se semnează de predare-primire pentru fiecare document în parte. Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv.

A făcut un raport în sensul ăsta, scoțându-le vinovate pe secretare, după care, așa cum am spus, a apărut documentul real, iar, bineînțeles, din momentul ăla, toată apărarea lui cu înregistrarea tardivă a documentului a căzut.

Practic, erau două documente identice, cu numere de înregistrare identice, iar unul dintre ele era, bineînțeles, contrafăcut.

După ce raportul ăsta i s-a prezentat lui Berechet, de către adjunct, a avut loc o discuție între ei și probabil asta a fost modalitatea pe care au găsit-o: să execute una dintre secretare, care e personal civil și e ușor de eliminat. Cert este că, odată cu apariția documentului real și prin postarea făcută de mine, nu văd cum ar mai putea acoperi oala, să zic așa.

Incidentul este semnat în urmă cu trei săptămâni. Din păcate, nu s-a întâmplat absolut nimic, până când am postat eu, iar lucrurile s-au inflamat și au început cercetările. Inclusiv, astăzi (n.r. – marți) s-au efectuat cercetări”a declarat, pentru Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica.

Șeful Poliției Sector 3 și-ar fi jignit secretarele

A constatat într-un proces-verbal, făcut împreună cu un polițist de la Control Intern, că cele două femei, care au o vârstă și n-ar fi trebuit să le vorbească așa… Deși e șef la Sectorul 3 de aproape un an, a constatat de-abia acum că cele două femei au carențe în pregătire și le-a numit în toate felurile. ‘Proaste’ este doar unul dintre apelativele folosite”,  a mai spus, pentru Bugetul.ro, Cristian Ghica.

Facem precizarea că comisarul Cristian Ghica și comisarul-șef Gabriel Șchiopu se războiesc și în instanță, după ce șeful Poliției Centrul Vechi a adus mai multe acuze pe o rețea de socializare șefului Poliției Sector 3, dar și șefului Poliției Capitalei, comisarul-șef Bogdan Berechet.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare