sursa foto:  Hepta

EXCLUSIV Detalii despre referendumul pregătit împotriva lui Clotilde Armand! Vasile Dîncu: ‘Am discutat și astăzi cu președintele Marcel Ciolacu’

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Bugetul.ro, despre referendumul pe care Partidul Social Democrat l-ar putea demara împotriva primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. 

Vasile Dîncu a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că chiar astăzi a discutat cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, și cu câțiva membri din conducerea operativă despre acest subiect.

Conform șefului Consiliului Național al PSD, au apărut tot mai multe confirmări cu privire la „acea fraudă”. Însă, PSD-ul nu va demara un referendum la Sectorul  1 decât după finalizarea anchetei procurorilor, dacă va exista o confirmare oficială că alegerile au fost fraudate, a precizat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

Vezi și Vasile Dîncu (PSD), pentru Bugetul.ro, despre posibilul referendum privind demiterea lui Clotilde Armand: ‘Există și alte probleme în București care ar putea să genereze un asemenea lucru’

Am discutat și astăzi împreună cu președintele partidului și cu câțiva membri din conducerea noastră operativă despre acest subiect. Am rămas la această idee, că e firesc să așteptăm niște rezultate oficiale, pentru că nu ne bazăm numai după informațiile de pe surse.

Se pare că tot mai multe confirmări există privind acea fraudă. Am vorbit, între timp, și cu organizația București, cu doamna Gabriela Firea, care va trebui să fie șeful acestei operațiuni, pentru că este președintele de la București.

Dacă acest lucru se confirmă, ea a fost și o victimă a acestor manevre care se presupune că s-au făcut. Așa încât, am confirmat ideea că, după rezultatele oficiale, dacă se confirmă, vom trece la un referendum pentru demiterea primarului, dacă nu există alte resorturi legislative”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

S-ar putea demara și un referendum împotriva lui Nicușor Dan?

L-am întrebat pe președintele Consiliului Național al PSD dacă social-democrații iau în calcul și organizarea unui referendum împotriva primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, însă Vasile Dîncu ne-a precizat că nu au existat discuții în acest sens.

Aici, chestiunea legată de guvernanța Bucureștiului este una foarte serioasă. Astăzi am discutat, într-o ședință de analiză, despre ceea ce vedem noi că se face sau, mai ales, că nu se face în ceea ce privește guvernanța Bucureștiului. 

Lucrăm la un proiect de evaluare a acestei guvernanțe a Bucureștiului la începutul acestui mandat al lui Nicușor Dan și vom avea o reacție foarte serioasă la nivelul PSD, cu privire la asta.

Acum suntem în analize. Săptămâna viitoare vom avea și Consiliul Național, cu departamentele Consiliului Național. Vom lua și pe departamente această temă, a monitorizării continue a guvernanței Bucureștiului și vom produce un document public despre asta și vom începe și acțiunile noastre de Opoziție în acest sens. Nu am stabilit, însă, și nu am vorbit niciodată despre un asemenea aspect. Vom vedea ce vor decide colegii noștri de la București, pentru că ei sunt cei care trebuie să ia decizii cu privire la ceea ce se întâmplă în organizația lor și, evident, în București. Fiind Capitală, însă, toată România este interesată de modul se face sau nu se face guvernanță în București”, a explicat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

Vineri, Bugetul.ro va publica integral interviul exclusiv realizat cu Vasile Dîncu. Este Dacian Cioloș omul Serviciilor? Dar Vlad Voiculescu omul Big Pharma? Cum a ajuns Vasile Dîncu, fost ministru în Guvernul Adrian Năstase, vicepremier în Guvernul „oamenilor noi” ai lui Cioloș? E necesară o reformă a pensiilor, asumată prin PNRR? Cum vede PSD-ul Planul Național de Redresare și Reziliență, făcut public de Guvernul Cîțu, și care sunt hibele acestuia? La toate aceste întrebări veți afla răspunsul mâine.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare