sursa foto:  miscareaderezistenta.ro

EXCLUSIV! Dezastru în sistemul medical! Pacienții în mare pericol! De ce nu vor mai putea primi pacienții bilete de trimitere

Este haos total în sistemul sanitar și în ciuda acestei crize fără precedent, reprezentanții Ministerului Sănătății ne transmit că lucrurile merg bine și continuă să umilească cetățenii care-și plătesc contribuțiile sociale. Așadar nu avem vaccinuri pentru copii, deși facem campanii de milioane pro-vaccinare, nu avem medicamente pentru bolnavii de cancer și mai nou nici trimiteri pentru pacienți.

În plină epidemie de rujeolă, copiii nu pot beneficia de vaccinul ROR și nici de cel antihepatic, pentru că nici până acum nu au ajuns în cabinetele medicilor de familie, nicăieri în țară. Ministerul a anunțat miercuri că ar fi început livrarea unor doze din aceste vaccinuri, doar că nu sunt suficiente și momentan nu au ajuns. Mai grav este că ele vor fi făcute cu întârziere, ceea ce înseamnă că nu se va respecta ca la carte schema de vaccinare.

Adio bilete de trimitere

Medicii de familie din județul Dâmbovița sunt purtați pe drumuri pentru a putea achiziționa bilete de trimitere și a răspunde nevoilor pacienților. Doar că reprezentanții Casei de Asigurări Dâmbovița spun că traversează o criză și în ultimele luni au distribuit doar un număr foarte mic de trimiteri.

Acum  spun că nu mai au deloc trimiteri și în curând medicii de familie nu vor putea să-i mai ajute pe pacienți din acest punct de vedere. Cei de la CAS Db dau din umeri și spun că nu știu când se va rezolva situația. Între timp, medicii trebuie să irosească din timpul dedicat pacienților, să-și consume banii din buzunarul propriu pentru a face drumuri la CAS Db și a încerca să facă rost de trimiteri. Același lucru se întâmplă în aproape toată țara.

Viața bolnavilor de cancer, din nou în pericol

Din nou viața bolnavilor de cancer este pusă în pericol, din cauza lipsei unui medicament citostatic vital pentru ei. Este vorba despre Cisplatin. Pe lângă acesta, nu se mai găsesc nici Bleomicin, Osetron şi Folinatul de calciu.

„Am ajuns într-o situaţie nu de lumea a treia, de lumea a patra, de lumea a cincea, dacă există o asemenea definiţie. Iar cei care sunt responsabili nici măcar nu se obosesc să vină să stea lângă noi”, a explicat Robert Popescu, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România.

Dezastrul din Sănătate este unul fără precedent, iar funcționarii care au comis aceste erori (intenționate sau nu) continuă să ocupe funcții cheie pentru care sunt plătiți regește. În acest timp, cel care suferă este pacientul, a cărui viață este pusă în pericol de acest sistem care s-a defectat total în ultimii doi ani.

Bolnavii de cancer nu pot beneficia nici de operații prin tehnica robotică, disponibilă în România. Motivul este absolut revoltător. Vezi detalii AICI.

Deși am solicitat un punct de vedere, nici CNAS și nici Ministerul Sănătății nu ne-au transmis un punct de vedere până la această ora.

Citește și…

EXCLUSIV! Condamnați la suferință din cauza banilor! Cine le refuză șansa la cel mai bun tratament pacienților din România și de ce

Dezvăluire explozivă în emisiunea moderată de Denise Rifai! Suma uriașă care s-ar cheltui cu organizarea mitingului PSD

Radu Banciu îl face praf pe Klaus Iohannis: ”Are cultura lingvistică a limbii române cam la clasa a șaptea sau a opta”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare