sursa foto:  captură Youtube

EXCLUSIV DGPI răstoarnă declarațiile făcute de fostul ofițer DOS, Ionuț Mihalache, în materialul Recorder

La 10 ianuarie 2023, Recorder a publicat un material despre care spune că „s-a întins pe o perioadă de șapte luni”, cu privire la activitatea Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul MAI, urmașa fostului serviciu „Doi și-un sfert”. În cadrul acestuia, Ionuț Mihalache, fost ofițer al Direcției de Operațiuni Speciale, susține că, după ce a fost intervievat de Recorder, DGPI și-a dat seama că „nu e de joacă” cu el și a sesizat DIICOT-ul. Conform informațiilor prezentate de sursa citată, Mihalache a fost citat la DIICOT în luna august a anului 2022. Într-un răspuns pentru Bugetul.ro, DGPI răstoarnă acuzațiile fostului ofițer DOS. „Doi și-un sfert” sesizase DIICOT cu câteva luni înainte de interviul dat de fostul polițist de la Operațiuni Speciale, mai exact în luna martie a anului 2022, prin procesul-verbal cu nr. 2095079 din 16.03.2022, conform răspunsului oferit Bugetul.ro de către DGPI.

„La ce dată a sesizat DGPI-ul procurorii DIICOT, cu privire la faptul că Ionuț Mihalache și ceilalți trei ofițeri DOS au atentat la siguranța națională?”, a fost una dintre întrebările pe care Bugetul.ro i le-a adresat DGPI-ului, după apariția materialului Recorder.

Vezi și Cătălin Ioniță, chestorul victimizat de Recorder, a fost implicat în mai multe scandaluri: S-a dovedit că și-a plagiat teza de doctorat și a fost acuzat că-și face un bloc în Capitală

Răspunsul pe care ni l-a dat DGPI

„Prin procesul-verbal cu nr. 2095079 din 16.03.2022, DGPI a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura centrală cu privire la săvârșirea infracțiunii de împiedicare, în orice mod, a ducerii la îndeplinire a unui mandat de securitate națională, faptă prev. și ped. de art. 26 alin. (2) teza a II-a din Legea nr. 51/1991.

Aspectele sesizate fac obiectul unui dosar penal în curs de cercetare la nivelul Ministerului Public, context în care învederăm faptul că, până la momentul finalizării procedurilor penale, informațiile care au făcut obiectul sesizării nu sunt publice, iar divulgarea acestora ar putea aduce atingere desfășurării anchetei penale”, a precizat DGPI, la solicitarea Bugetul.ro.

În materialul Recorder se precizează că DGPI a intrat pe fir după interviul pe care fostul ofițer DOS l-a acordat jurnaliștilor

La scurt timp după ce ofițerul Ionuț Mihalache ne-a acordat un interviu, acuzând DGPI de mai multe abuzuri, am primit un mesaj de la el: 

Ciao, au intrat ăștia pe fir

Este evident ce se întâmplă. Dipi și a dat seama ca nu e de joaca cu mine și fac chestii disperate

Asta e citatia de la DIICOT

Deci sunt cercetat pe alin. 2 Pt împiedicarea ducerii la îndeplinire a unui mandat. Pentru că am găsit tehnica de înregistrare.

E clar facatura”, se arată în materialul Recorder (vezi min. 47:46).

„Mihalache ne-a anunțat că tocmai primise o citație de la DIICOT. I se cerea să se prezinte în fața procurorilor chiar a doua zi”, mai spun jurnaliștii Recorder.

Vezi și ‘Doi și-un sfert’, după investigația Recorder: Ministerul de Interne a fost informat că numirea în funcția de adjunct al IGPR a lui Constantin Nicolescu reprezintă un risc pentru instituție

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare