EXCLUSIV Ecaterina Antonescu anunță o adevărată revoluție! Două schimbări majore promise în 2019

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că va demara două proiecte, dat fiind că a fost aprobat bugetul pentru anul 2019.

Într-un interviu acordat redacției Bugetul.ro, șefa Educației a dezvăluit că va demara proiectul de achiziționare de tablete și table inteligente. De asemenea, Andronescu a afirmat că speră ca, la finele acestui an, să nu mai existe nicio școală cu WC-ul în curte.

Ministrul Ecaterina Andronescu: Ne-am gândit la schimbarea predării, deși nu mai vreau să vorbesc de schimbare, pentru că lumea se sperie că cine știe ce lucruri se introduc. Dar eu cred că, dacă modificăm modalitatea de predare, introducând instrumentele tehnologice, avem șansa să facem lecția mai atractivă. Să vă explic și de ce cred lucrul acesta.

Vezi și EXCLUSIV Ecaterina Andronescu reacționează, după ce a fost numită ‘Groparul’ învățământului: ‘Nicăieri în lume nu se făcea’

Copilul vine de acasă cu tableta și cu IT-ul în ADN, cum îmi place mie să zic câteodată. Să știți că o majoritate covârșitoare au tabletă înainte de a veni la școală. Marea majoritate a realizat achizițiile, de dinainte de școală, prin imagini, pentru că tableta asta face. Și atunci, componenta memoriei vizuale este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente. Vine la școală și eu trebuie să-i cresc achizițiile pe ceea ce are anterior achiziționat, să-i dezvolt ceea ce el a fost deja învățat, să folosesc imaginea în predare. Îl aduc la cretă și la tablă sau la cariocă pe o tablă de altă natură, dar n-am rezolvat continuitatea achizițiilor lui. Dacă vom dota – și avem bani pentru asta – cu table inteligente, să avem o platformă de resurse educaționale, unde și învățătorul sau profesorul să-și pună lecția acolo și elevul să aibă o tabletă pe care să și-o ia acasă, am ușurat și ghiozdanul și cred că am făcut lecția mai atractivă.

R: Cam în cât timp credeți că ar fi posibil acest lucru?

E.A.: Cât mai repede. Avem bani și anul acesta, s-a aprobat bugetul, începem declanșarea proiectului”.

R: Dar știu că încă mai sunt școli care au WC-ul în curte.

Vezi și EXCLUSIV Ecaterina Andronescu face lumină! Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale

E.A.: Este un alt proiect să știți. Să nu amestecăm lucrurile. Eu cred că trebuie și de problemele care țin de igiena personală și de civilizația minimală pe care trebuie să o asigure școală, dar, în egală măsură, și de cum îi dotăm mintea, cum îl determinăm pe cel școlit astăzi să facă o lume scoasă din mintea lui, când va deveni adult. Atunci, cu ce îi mobilăm noi mintea? Ori instrumentul acesta, numit calculator, el face parte din viața tuturor. Eu nu cred că vreunul dintre cei școliți astăzi nu va folosi calculatorul în viața lui și atunci cum să nu-l instruiesc cu acest instrument?

R: Dar mă gândesc că, pentru elevii care au încă WC-ul în curte, e un pic utopic proiectul.

E.A.: Nu e deloc utopic. Și acolo sunt copii pentru care lecția trebuie să fie foarte atractivă. În bugetul pe anul acesta avem 65 de milioane de lei, suficienți pentru finalizarea școlilor care au mai rămas și aducerea grupurilor sanitare, din exterior, în interior. Sperăm să rezolvăm în anul acesta. Acuma depinde, că a venit bugetul cam târziu și depinde de cât de repede ne vom mișca. Dar sper ca, nefiind o chestiune foarte complicată, vine vacanța de vară, să se poată rezolva această problemă. Resurse avem.

Vezi și Unde lucrează soția lui Rareș Bogdan și ce salariu are

Se aplică luni! Milioane de români vor avea venituri majorate, după decizia Guvernului

Nimeni nu se aștepta la asta! Ce venituri are Rareș Bogdan, fostul moderator de la Realitatea TV

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare