sursa foto:  timpuldevalcea.net

EXCLUSIV Efectul anchetei Bugetul.ro! Vânzătorul de sucuri, propulsat pe filieră PNL, e out de la Apele Române

La jumătatea lunii martie, Bugetul.ro a dezvăluit că, pe filieră PNL, un vânzător de sucuri a ajuns director la Apele Române. Este vorba despre Ovidiu Vișan, consilier local de Cluj-Napoca, numit director la ABA Someș-Tisa.

De marți, 23 martie, Ovidiu Vișan a fost înlocuit, au declarat, pentru Bugetul.ro, surse care au dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Noul director al ABA Someș-Tisa este inginerul Curt Ioan. Contactat de reporterul Bugetul.ro, acesta ne-a confirmat că este noul șef al ABA Someș-Tisa. 

Vezi și Încă un ‘caz izolat’ pe care nu-l vede Ludovic Orban! Pe filieră PNL, un vânzător de sucuri a ajuns director la Apele Române

Ce scriam la 14 martie:

În 2020, sub Guvernul Orban, un vânzător de sucuri a ajuns director la Apele Române. Este vorba despre Ovidiu Vișan. Potrivit CV-ului său, până să fie detașat în fruntea ABA Someș-Tisa în 2020, Vișan a lucrat, între 2018-2020, la SC AROME&FRESH SRL, firma sa.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, în legătură cu cazul chelneriței de la Apele Române, făcut public de Recorder, că numirea acesteia a fost prezentată deformat.

„(…) Faptul că mai apare în câte un colţ de ţară câte o numire care este prezentată într-un mod deformat – aicea daţi-mi voie să vă spun: persoana care este prezentată ca şi chelneriţa de la Apele Române de fapt a terminat o facultate. În facultate a trebuit să muncească.

În Statele Unite jumătate din studenţi muncesc, ca să poată să se întreţină pe perioada studiilor. Şi la noi sunt oameni din familii mai sărace care nu au posibilitatea părinţii lor să îi ţină la studii şi care trebuie să muncească. Că se duc chelneri sau se duc în altă activitate pentru a putea să obţină veniturile necesare pentru susţinerea studiilor, eu zic că este de lăudat, nu este de condamnat”, a declarat Ludovic Orban.

Doar că, după cum am relatat AICI!, se știa că Simona Iancu are studii superioare în domeniul Chimiei, însă problema a fost că nu a știut să răspundă la întrebări elementare, pentru un inginer care ar trebui să salveze România de inundaţii.

De altfel, cazul Simonei Iancu nu este nici pe departe unul izolat, așa cum a spus Ludovic Orban. În anul 2020, când director al Administrației Naționale Apele Române a fost Ervin Molnar, actual deputat PNL de Târgu Mureș, a avut loc o politizare fără precedent a instituției, spun sursele Bugetul.ro.

Nici măcar cazul inginerului Ovidiu Ianculescu, care a fost forțat să demisioneze, spune el, din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, ocupată prin concurs, pentru a-i face loc unui om venit pe filieră PNL – Ionuț Cengher -, nu a fost unul particular. În mandatul lui Molnar, la conducerea instituțiilor aflate în subordinea ANAR, ajungând personaje care nu au experiență în domeniul Apelor Române.

Bugetul.ro v-a prezentat, în exclusivitate, cazul unui vânzător de produse din aloe numit director la Apele Române tot prin detașare, nu prin concurs. 

Vezi și EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

Apoi, v-am vorbit despre arhitectul care a lucrat la hotelul părinților, numit șef la Inspecția Apelor fără a avea pregătire în domeniul Apelor (Vezi AICI ancheta) și tot prin detașare, precum și despre soția unui consilier județean de Cluj, angajată la Administrația Bazinală Someș-Tisa, pe filieră politică (Vezi AICI articolul).

Vezi și După cazul ‘Chelnerița’, iese la suprafață o altă numire controversată la Apele Române!

Astăzi, Bugetul.ro vă prezintă cazul vânzătorului de sucuri UNS director la Apele Române

Este vorba despre Ovidiu Vișan, consilier local de Cluj-Napoca. Potrivit CV-ului său, până să fie detașat în fruntea ABA Someș-Tisa în 2020, Vișan a lucrat, între 2018-2020, la SC AROME&FRESH SRL, firma sa.

Trebuie să precizăm că în trecut Vișan a fost și inspector șef-adjunct la ITM Cluj, însă, după cum se poate observa în CV-ul său, nu are niciun fel de pregătire în domeniul Apelor.

Ovidiu Vișan a fost „teleportat” director la ABA Someș-Tisa tot pe filieră PNL, prin metoda detașării.

A pus „osul” la detașarea inginerului Ianculescu

Pentru că au vrut să scape de el de la SGA Mureș, inginerul Ovidiu Ianculescu a fost detașat la SGA Maramureș, instituție aflată în subordinea – AȚI GHICIT! – ABA Someș-Tisa.

Paradoxal, la trei luni de la detașarea care a fost suspendată de o instanță de judecată, Administrația Apele Române a anulat procedura.

Măsura #competenței lui Ervin Molnar și a acoliților lui slugarnici:Butiulca Rareș Cosmin (Director Aba Mureș, plantat ilegal pe funcție) și Vișan Ovidiu Vasile (Director ABA Someș-Tisa, plantat ilegal pe funcție) plus mulți alți complici ale căror nume nici măcar nu sunt demne să le menționez (dar se vor regăsi în acțiunea civilă pe care le-o voi intenta pe persoană fizică) 👎

Păi cum așa? Gata, nu mai aveți nevoie de mine la Baia-Mare? Cum justificați, măi competenților toată această mizerie? Vă jucați cu viața salariaților?

De ce după 3 luni vă treziți cu decizia asta? Cine plătește cheltuielile de judecată (termen la instanță 01.04.2021)? Răspund tot eu: instituția, cu toate că ar trebui voi, competenților!

Asta e România Normală, unde fiecare lipitor de afișe poate să facă ce dorește, pe banii statului, fără să fie tras nimeni la răspundere!

P.S: cu mizeria asta de decizie nu rezolvați nimic, nu veți repara MORAL NICIODATĂ trăirile copiiilor mei din acea perioadă și a familiei mele! 👎”, a acuzat inginerul Ovidiu Ianculescu.

Vezi și Lovitură pentru părinți, începând cu luna aprilie! Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR le suspendă ajutorul

Chirie sau proprietar? Analiștii economici vin cu sfaturi de ultim moment: ‘Trendul se va menține cel puțin cinci ani de aici încolo’

EXCLUSIV În vreme ce Lucian Bode se plânge de deficit de personal, MAI blochează polițiștii să rămână în Sistem! Dumitru Coarnă acuză!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare