sursa foto:  reperul.ro

EXCLUSIV În vreme ce Lucian Bode se plânge de deficit de personal, MAI blochează polițiștii să rămână în Sistem! Dumitru Coarnă acuză!

La începutul lunii martie, Lucian Bode, ministrul de Interne, afirma că va reforma MAI-ul și că va rezolva problema deficitului de personal din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Dumitru Coarnă, fost președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, în prezent deputat PSD, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro,că reprezentanții Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR una declară la TV și alta fac în realitate.

Dumitru Coarnă ne-a prezentat cazul unui polițist de 57 de ani, care, deși îndeplinise vârsta de pensionare, a vrut să rămână în Sistem. Potrivit lui Coarnă,  polițistul respectiv a făcut o solicitare în acest sens, care i-a fost acceptată de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Surpriză, însă! Cererea i-a fost refuzată chiar de ministerul condus de Lucian Bode, susține Dumitru Coarnă.

Vezi și EXCLUSIV După ce Kelemen Hunor a anunțat majorarea vârstei de pensionare, Dumitru Coarnă dezvăluie adevărata lovitură pe care ar putea-o încasa polițiștii, pompierii și lucrătorii din Servicii

Am susţinerea primului ministru (sic!), a majorităţii parlamentare să fac reformă în MAI (…) Când spun reformă, mă gândesc la problemele sistemice pe care Ministerul Afacerilor Interne le are, de la deficitul de personal.

Doar în ultimii 5 ani au plecat în pensie peste 30.000 de angajaţi din structurile MAI. Au plecat conform reglementărilor legale în vigoare. De aceea, trebuie să gândim un sistem de gestionare a carierei”, a afirmat, la începutul lui martie, Lucian Bode, precizând că în fiecare an au fost din ce în ce mai puţine locuri la şcolile de poliţie, în loc să fie tot mai multe, conform News.ro.

Ce a declarat Dumitru Coarnă, pentru Bugetul.ro

Sunt mulți polițiști care îndeplinesc condițiile de vechime și vârstă și n-ar dori să plece. Ei pot rămâne până, practic, se duc în 57-58 de ani, unde îi duce legea. Dar, având în vedere lipsa de predictibilitate, oamenii pleacă.

Am avut un polițist la Caraș-Severin, 57 de ani, care, potrivit legii, nu mai putea rămâne. Poți rămâne cu acordul angajatorului, faci solicitare. A făcut băiatul raport, IGPR-ul i-a dat aviz pozitiv. La Minister i-a dat aviz negativ. Și spunem că n-avem polițiști, că avem deficit de personal. Era un polițist din zona de Ordine Publică – unde avem cel mai mare deficit -, un polițist cu experiență, un om serios, fără abateri disciplinare. Deci, ar fi îndeplinit toate condițiile să fie păstrat în Sistem. N-au motivat în niciun fel, i-au respins.

La televizor și în spațiile publice, ei zic că cine vrea să rămână să rămână. Și totuși, l-au respins. Era exact ce ne trebuia nouă în sistem, la Caraș-Severin. Și atunci, ce să mai înțeleg de aici?”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Vezi și Cutremur în Poliție! Vicepremierul Kelemen Hunor anunță creșterea vârstei de pensionare

Răsturnare de situație! Flavia Groșan nu a vindecat 100% din pacienții Covid: Există numeroase persoane care au ajuns în stare gravă la spital

Mare atenție, români! ANAF își focusează atenția asupra veniturilor persoanelor fizice. Care este motivul deciziei

EXCLUSIV Octav Bjoza reacționează la acuzațiile lui Florin Cîțu: ‘Fals grosolan! N-am avut niciodată ceva împotriva vreunei etnii!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare