sursa foto:  Facebook

Update! Ministrul Raluca Turcan a reacționat la articolul Bugetul.ro

Update! Contactată de Bugetul.ro, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut o serie de precizări cu privirea la majorarea vârstei de pensionare pentru femei.

În prezent, sunt 2 prevederi care reglementează vârsta de pensionare.

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii care prevede că vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei.

Pentru femei, atingerea acestei vârste se realizează până în ianuarie 2030 prin creşterea graduală vârstelor standard de pensionare.

În același timp, există DECIZIA CCR nr. 387/2018 care stabilește că sintagma „condiţii de vârstă standard” nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executării contractului individual de muncă, în condiţii identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

Ca atare, au fost create premisele egalizării vârstei de pensionare la 65 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Raluca Turcan.

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a făcut, miercuri seara, o declarație incredibilă, inoculând în mentalul colectiv că, potrivit actualei Legi a pensiilor – Legea nr. 263/2010 – vârsta de pensionare pentru bărbați și femei se va egaliza în 2030, la 65 de ani. Nimic mai FALS!

După cum a declarat Raluca Turcan la Digi 24, vârsta de pensionare pentru femei este, la această oră, 61 de ani și 7 luni.

Însă, vârsta de pensionare a femeilor va crește la 63 de ani în 2030, nicidecum la 65 de ani, așa cum a spus Raluca Turcan.

Nu poți să scrii lucrul acesta, întrucât pe actuala Lege noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030.

Așadar, nu vârsta de 62 de ani la femei, ci egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani. Suntem deja în acest proces.

Acum este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, când vârsta de pensionare pentru bărbați și femei va fi aceeași.

Doar România și Polonia mai sunt țări în care vârsta de pensionare nu este aceeași pentru femei și pentru bărbați”, a declarat Turcan.

Anexa 5 din Legea pensiilor o CONTRAZICE pe șefa Muncii

După cum se poate în observa în captura prezentată de Bugetul.ro din Legea pensiilor nr. 263/2010, vârsta de pensionare pentru femei va ajunge în ianurie 2030 la 63 de ani, nu la 65 de ani – așa cum a afirmat Raluca Turcan.

Trebuie precizat că vârsta de pensionare pentru bărbați este acum 65 de ani, cât va fi și în 2030.

Vezi și Ruptură în Coaliția PNL-USR-PLUS! Partidul lui Barna și Cioloș a făcut blat cu PSD!

Aruncarea în aer a afaceristului Ioan Crișan ne arată realitatea: Este haos în Poliție, în mandatul lui Lucian Bode! La Arad, ca în Capitală!

Informații ascunse de Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR: Fiecare român este mai dator cu peste 1.700 de euro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare