sursa foto:  hotnews.ro

EXCLUSIV! Ce funcție și-ar dori acum Rovana Plumb, actualul ministru al Fondurilor Europene

Rovana Plumb este una dintre cele mai puternice femei din politică la ora actuală. Aceasta se poate lăuda cu o carieră politică impresionantă și cu faptul că a reușit să reziste mulți ani la cel mai înalt nivel. Premierul Mihai Tudose a dorit-o eliminată din Guvernul său, dar în cele din urmă cel care a plecat definitiv de la Palatul Victoria a fost chiar el, după ce Liviu Dragnea a reușit încă o dată să facă jocurile în partid.

În Guvernul Dăncilă s-a zvonit că Rovana Plumb ar urma să ocupe fotoliul de vicepremier fără portofoliu, însă în cele din urmă aceasta a obținut ce și-a dorit: portofoliul de la Fonduri Europene. De ce a insistat atât de mult actualul deputat de Dâmbovița să primească acest minister? Ei bine, pentru că își dorește, ca după ce Corina Crețu își încheie mandatul de comisar european, să preia ea ștafeta. Sau cel puțin asta susțin surse guvernamentale.

România deține în prezent unul dintre cele mai importante portofolii, cel pentru Politici Regionale, după ce anterior Dacian Cioloș a coordonat Agricultura. Probabil în 2019, țara noastră va primi un portofoliu mai puțin valoros, însă se pare că Rovana Plumb își dorește foarte mult această funcție. Tocmai de aceea a și optat pentru ministerul Fondurilor Europene. Astfel rămâne în permanent contact cu Bruxelles-ul și își consolidează relațiile pe care și le-a creat în perioada în care a fost europarlamentar.

În momentul de față, poziția ei este una foarte bună, întrucât se află în grațiile lui Liviu Dragnea, care ar susține-o pentru postul de comisar. Până în 2019, însă multe se mai pot întâmpla. Și europarlamentarul Sorin Moisă spera să obțină acest post, dar președintele PSD l-a ignorat complet, odată cu plecarea lui Victor Ponta din partid.

Vezi și SURPRIZĂ! Ce pensie GRASĂ are Gabriel Oprea – I-a crescut de ZECE ORI într-un an

Mare ATENȚIE! Ce vor fi OBLIGAȚI să DISTRUGĂ toți proprietarii de terenuri din România

Despre cariera politică a Rovanei Plumb

Rovana Plumb deţine un brevet de invenţie: ”Metode de tratament cosmetic cu produse cosmetice Gerovital H3 – Prof. Dr. Ana Aslan” (2001). Aceasta este deputat PSD de Dâmbovița și actualul ministru al Fondurilor Europene, în Guvernul Dăncilă.

Rovana Plumb se poate lăuda cu o carieră politică impresionantă. A intrat în PDSR în 1994, în PDSR și a fost o prezență constantă în executiv deținând pe rând funcții în Guvernele Ponta, Grindeanu, Tudose, iar acum în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, care îi este prietenă bună, ambele activând în Organizația de Femei a PSD. Aceasta este șefă ANPC, ministru al Mediului, al Muncii, al Apelor și Pădurilor și al Fondurilor Europene dar și europarlamentar.

Este doctor în domeniul Managementul sistemelor industriale, efectuat cursuri de perfecţionare în ţară şi în străinătate în domeniul managementului, protecţia consumatorului şi impactul asupra mediului dar a și lucrat ca Inginer stagiar (1984-1992) la I.P.C. Miraj Bucureşti ajungând director comercial al SC Miraj S.A. Bucureşti (1992-1994), scrie libertatea.ro.

A fost preşedinte al SC Gerovital Cosmetics Bucureşti (1995-2000) dar și secretar de stat, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (2001-2004).

A fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD (2005 – martie 2015); vicepreşedinte al PSD (aprilie 2005-martie 2015). La 9 februarie 2016, Rovana Plumb a fost desemnată în funcţia de vicepreşedinte al PSD, loc rămas vacant în urma demisiei lui Andrei Dolineaschi. În cadrul lucrărilor Consiliului Naţional al PSD din 20 martie 2015, Rovana Plumb a fost aleasă preşedintele acestui for.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare