sursa foto:  news.ro

Mare ATENȚIE! Ce vor fi OBLIGAȚI să DISTRUGĂ toți proprietarii de terenuri din România

Toti proprietarii de terenuri din România vor fi obligați să ia această măsură! În caz contrar, aceștia riscă să primească amenzi usturătoare.

Persoanele care dețin un teren în țara noastră, fie că vorbim de cele fizice, fie de cele juridice, vor fi obligate să distrugă ambrozia de pe proprietate. Ambrozia este o buruiană ce crește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină,.

Proiectul de lege a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților. Dacă nu se vor conforma, persoanele respective riscă o amendă care poate ajunge până la 5.000 de lei, pentru persoanele fizicei, și până la 20.000 de lei, pentru firme, însă doar după o avertizare inițială a autorităților.

Sursa foto: infooradea.ro

Documentul va fi transmis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, urmând să producă efecte după publicarea în Monitorul Oficial.

Amintim că forul decizional în această privință este Camera Deputaților.

Documentul prevede că proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

În acest sens, persoanele fizice și firmele vor trebui să desfășoare anual, până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere a terenurilor precum cosirea, smulgerea sau erbicidarea ambroziei. Dacă această obligație va fi neglijată, autoritățile vor da mai întâi o sancțiune sub formă de avertisment. Apoi, ignorarea avertismentului va putea duce la aplicarea unei amenzi între 750 și 5.000 de lei, în cazul românilor, sau între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul firmelor, scrie avocatnet.ro.

Vezi și Mutarea prin care va câștiga teren în fața gigantului Orange: Ce achiziție va face Vodafone

Decizie luată de fiica adoptivă a Stelei Popescu: Ce s-a întâmplat cu vila regretatei artiste

Și-ar dori-o mulți români! Ce pensie încasează fostul președinte Emil Constantinescu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare