sursa foto:  oceanterminal.com

Mutarea prin care va câștiga teren în fața gigantului Orange: Ce achiziție va face Vodafone

Situat pe locul doi în topul celor mai tari operatori de telefonie mobilă din țara noastră, gigantul britanic Vodafone are în plan o mutare prin care va câștiga teren în fața liderului de pe piață, Orange.

Vodafone confirmă intenția sa de a achiziționa active telecom deținute de grupul american Liberty Global, patronul UPC Romania. Această mutare ar fi foarte utilă, în cazul în care România ar avea nevoie de serviciile fixe ale UPC, al doilea mare operator de comunicatii prin cablu, pentru a furniza servicii convergente fix-mobil si a concura astfel cu ceilalti mari operatori.

De asemenea, operatorul subliniază că nu există o certitudine în privința tranzacției, dar cu siguranță se discută despre o fuziune a afacerilor celor două grupuri.

Potrivit hotnews.ro, Vodafone și UPC nu sunt la prima inițiativă de acest fel. Giganții au mai încercat și în trecut o astfel de fuziune, dar fără un rezultat.

Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut venituri din servicii in valoare de 182,3 milioane euro, in crestere cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Numarul total de clienti a crescut cu 5,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 9.944.595 utilizatori (n.a contracte si SIM-uri valabile), iar consumul de date mobile a crescut cu 71%.

UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a inregistrat venituri de peste 184 milioane lei in trimestrul trei din anul 2017, in crestere cu peste 6,5% fata de aceeasi perioada a anului anterior, si atragerea a 62.500 de noi clienti in aceasta perioada. Operatorul a anuntat ca la sfarsitul trimestrului trei din 2017, avea un numar total de 1.321.900 de clienti, inregistrand cresteri pe toate liniile de business: internet, TV si telefonie fixa.

Vezi și Și-ar dori-o mulți români! Ce pensie încasează fostul președinte Emil Constantinescu

Guvernul Dăncilă dă o nouă taxă: Cine sunt cei vizați și ce sumă enormă vor trebui să plătească

Se schimbă legea în cazul circulației fără rovinietă valabilă: Ce s-ar putea decide începând de marți

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare