sursa foto:  aktual24.ro

Guvernul Dăncilă dă o nouă taxă: Cine sunt cei vizați și ce sumă enormă vor trebui să plătească

Surpriză de proporții din partea Guvernului Dăncilă. Deși premierul Viorica Dăncilă a promis că nu va introduce în mandatul său nicio taxă nouă, un important minister vrea să introducă o nouă taxă contestată din capul locului.

Este vorba despre taxa de 1% din valoarea oricărei investiţii pentru evaluarea impactului proiectelor publice sau private asupra mediului.

Proiectul Ministerului Mediului nu specifică foarte clar ce instituții vor avea de plătit renumita taxă, dar precizează că autorităţile publice pentru protecţia mediului vor percepe banii la emiterea acordului de mediu, deci se poate concluziona că doar pentru proiectele care au nevoie de acord de mediu – cele complexe, potrivit hotnews.ro.

Pentru infrastructură, taxa de 1% din valoarea unui proiect este enormă, mai mare decat costurile cu Studiul de Fezabilitate, o analiză mult mai complexă care stă la baza oricarui mare proiect (exemplu: la Autostrada Sibiu – Piteşti ar fi o taxă de circa 30 milioane euro).

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), o instituţie de stat, a cerut eliminarea sau modificarea procentului pentru taxa de 1%.

Vezi și Surpriză! Unde a vrut să se angajeze unul dintre protestatarii de FRUNTE ai #Rezist – Și el e tot din Teleorman

Kovesi, făcută knock out! Ce plan de PR va aplica pentru a-și salva imaginea

Ce salariu va avea președintele Klaus Iohannis începând cu luna ianuarie! Cât vor încasa și premierul și miniștrii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare