sursa foto:  dcnews.ro

EXCLUSIV Guvernul Dăncilă trebuie să facă o nouă mutare pentru a aplica Legea pensiilor! E obligatoriu

Guvernul Dăncilă trebuie să facă o nouă mutare pentru a aplica Legea pensiilor! Bugetul.ro a descoperit că Executivul trebuie să facă noi reglementări legislative, pentru a suplimenta personalul Casei Naționale de Pensii Publice în anul 2019, în vederea punerii în aplicare a noii Legi a pensiilor.

Conform noii Legi a pensiilor, publicate în Monitorul Oficial în luna iulie, toate pensiile din sistemul public urmează să fie evaluate în vederea recalculării.

Potrivit alin. (2) Art. 157, „procedura de evaluare se stabilește prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale, la propunerea CNPP, în termen de 90 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Vezi și EXCLUSIV Dimitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: “Vrea să subordoneze total Poliția”/Legea pe care vrea să o schimbe șeful MAI

Pentru a se realiza această evaluare, Guvernul va trebui să suplimenteze personalul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

„În vederea evaluării pensiilor prevăzute la alin. (2), în anul 2019 se suplimentează personalul CNPP cu respectarea prevederilor art. 126 alin. (3), precum și fondurile necesare dotării cu mobilier, logistică, consumabile, tehnică de calcul, medii de stocare și comunicații”, se arată în noua Lege a pensiilor.

Vezi și EXCLUSIV Dimitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: “Vrea să subordoneze total Poliția”/Legea pe care vrea să o schimbe șeful MAI

Ca atare, Guvernul Dăncilă urmează să adopteo serie de acte normative care vor stabili etapele și modul în care se vor face angajări”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Casa de Pensii.

De asemenea, surse politice au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că aceste modificări legislative se vor face în maximum o lună.

Așadar, până la finalul lunii octombrie, Guvernul Dăncilă va face modificările legislative necesare, pentru a suplimenta personalul Casei de Pensii.

Vezi și Vești pentru mii de români! Au apărut noi reguli referitoare la cariera funcționarilor publici

Sorina Matei dinamitează cazul Caracal! Legături între ‘Mâna dreaptă’ a lui Carmen Dan și ‘Cosa Nostra’

Scenariu halucinant! De ce ar fi fost ‘executat’ Liviu Dragnea: ‘I-a fost fatal’

Răspunsul complet primit de la CNPP

„În prezent, nu s-au făcut angajăr la CNPP, respectiv la casele teritoriale de pensii. Potrivit prevederilor articolelor care au intrat în vigoare la 12.07.2019, trebuie să fie adoptate o serie de acte normative care vor stabili etapele și modul în care se vor face angajări.

Precizăm că numărul de posturi și condițiile de ocupare vor fi afișate pe portalul CNPP, respectiv al caselor teritoriale de pensii”, a transmis CNPP, pentru Bugetul.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare