sursa foto:  evz.ro

Sorina Matei dinamitează cazul Caracal! Legături între ‘Mâna dreaptă’ a lui Carmen Dan și ‘Cosa Nostra’

Jurnalista Sorina Matei a publicat o nouă anchetă incendiară pe blogul personal. Aceasta a descoperit că „Fostul număr 2” din MAI, „Mâna dreaptă” a lui Carmen Dan, generalul de brigadă Nucu Gheorghe Marin, a făcut afaceri cu italieni apropiați de „Cosa Nostra”.

Demis în urma scandalului declanșat de Cazul Caracal, Nucu Marin a fost asociat cu Sergio Pileri, condamnat pentru apartanența la celebra mafie „Cosa Nostra”.

O serie de documente publice ale ANAF, o serie de date oficiale ale Registrului Comerţului şi din Monitorul Oficial al României îl arată pe generalul de brigadă al DGPI (al Direcţiei Generale de Protecţie Internă, serviciul secret al MAI), Nucu Gheorghe Marin, ajuns numărul 2 în MAI ca secretar de stat pe vremea lui Mihai Tudose şi eliberat din funcţie imediat după tragediile din Caracal, în relaţii de afaceri de-a lungul timpului cu o serie de italieni, printre care şi cu vestitul Sergio Pileri, dezvăluie jurnalista Sorina Matei în ancheta denumită „#Caracalul României”.

Datele publicate de Sorina Matei îl arată pe generalul de brigadă al DGPI, Nucu Gheorghe Marin, ajuns numărul doi în MAI și „Mâna dreaptă” a lui Carmen Dan, ca secretar de stat pe vremea lui Mihai Tudose, în relaţii de afaceri de-a lungul timpului cu o serie de italieni, printre care şi cu vestitul Sergio Pileri.

Pileri a fost predat acum cinci ani de autorităţile române Italiei. El a fost condamnat pe 31 ianuarie 2019, de Tribunale din Roma, la cinci ani de închisoare pentru tentativă la spălare de bani în celebrul proces „Ecorec-Tresoro di Ciancimino”.

Potrivit dezvăluirilor făcute de jurnalista Sorina Matei, Sergio Pileri a fost găsit vinovat alături de alţi asociaţi de-ai săi că a „reciclat” în România, prin afacerea Glina, o parte din marea avere a răposatului politician al organizaţiei mafiote „Cosa Nostra”. Este vorba despre Don Vito Ciancimino, fostul primar al oraşului Palermo, primul politician italian condamnat pentru apartenenţă la Cosa Nostra.

Vezi și

Mare atenție! Tariful acestor expertize medicale vor crește considerabil

Lovitură pentru o categorie de angajați! Ce se întâmplă cu salariile

EXCLUSIV Dimitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: “Vrea să subordoneze total Poliția”/Legea pe care vrea să o schimbe șeful MAI

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare