sursa foto:  dcnews.ro

EXCLUSIV Dumitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: ‘Vrea să subordoneze total Poliția’/Legea pe care vrea s-o schimbe șeful MAI

Liderul Sindicatului Național al Poliției și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, Dumitru Coarnă, a lansat o serie de acuzații grave la adresa Guvernului Dăncilă.

După întâlnirea pe care a avut-o joi, cu ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, Bugetul.ro l-a contactat pe șeful SNPPC.

Astfel, Dumitru Coarnă a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că Guvernul Dăncilă vrea să schimbe Legea 360/2002 privind statutul polițistului și să subordoneze total Poliția Română.

Politicul vrea să subordoneze total Poliția. Vrea să modifice Legea 360/2002 privind Statutul polițistului”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Mai mult, președintele SNPPC ne-a dezvăluit că, după întâlnirea cu șeful interimar al MAI, s-a ales cu „experiență” și cu „promisiuni”.

Vezi și EXCLUSIV Bătaie de joc în privința repatrierii celui mai temut interlop! Cine blochează extrădarea lui Ghenosu

De asemenea, Coarnă ne-a spus că ministrul interimar al Afacerilor Interne nu a acceptat propunerea SNPPC, aceea de a transfera 10.000 de jandarmi la Poliția Română, „pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale”.

Anterior întrevederii cu Mihai Fifor, SNPPC a anunțat, printr-un comunicat de presă, că se va întâlni cu șeful interimar al MAI.

„FSNPPC se întâlnește cu ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Tema întâlnirii: modificarea Statutului polițistului.

Cu acest prilej, vom solicita și transferarea a 10.000 de jandarmi la Poliția Română, pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale

In temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social, FSNPPC – organizaţie cu reprezentativitate juridică recunoscută de către Tribunalul Municipiului București, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, având în componenţă peste 40.000 de membri – a fost invitată la discuții de către ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, începând cu ora 10,00, pe tema modificării Statutului polițistului. Pe aceeași temă, azi la ora 12,00 va avea loc și o ședință a Comisiei de dialog social existente la nivelul MAI.

Modificările propuse de MAI vizează, în principal: reglementarea decontării cheltuielilor de asistență juridică efectuate de polițist; reevaluarea unor aspecte privind compensația lunară pentru chirie/plata ratei; modalitatea de ocuparea posturilor de conducere vacante, pe mandat de 4 ani etc.

Atașăm amendamentele FSNPPC – care cuprind și alte aspecte, considerate de noi importante în contexul modificării Statutului polițistului -, acestea fiind bazate pe propunerile primite din partea liderilor noștri teritoriali și a membrilor de sindicat, care ne-au scris într-un număr foarte mare”, a anunțat, joi, în cadrul unui comunicat de presă, SNPPC.

Vezi și Mugur Isărescu în corzi! I se va tăia din pensie

Lovitură dură! Toți românii sunt obligați să plătească această taxă

EXCLUSIV Numire controversată a Guvernului PSD: Tatăl acuzat că a păgubit statul cu miliarde, fiul instalat președinte în CA la Sare!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare