sursa foto:  dcnews.ro

EXCLUSIV Numire controversată a Guvernului PSD: Tatăl acuzat că a păgubit statul cu miliarde, fiul instalat președinte în CA la Sare!

Compania Națională a Sării – SALROM are un nou președinte al Consiliului de Administrație, în persoana lui Tudor Alexandru Duțu, membru PSD Brașov, organizație condusă de fostul ministru al Sportului, Marius Dunca.

Tudor Duțu este nimeni altul decât fiul lui Gheorghe Duțu, fost președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM).

Anul trecut, Gheorghe Duțu a fost acuzat că a păgubit statul cu 7 miliarde de lei. Bugetul de stat a pierdut încasări de peste 7 miliarde de lei (puțin peste 1,5 miliarde de euro) în perioada 2010 – 2015, întrucât preţul de referinţă al gazelor la care se calculează redevenţele petroliere nu a mai fost actualizat din anul 2008, după cum au relevat două controale ale Curţii de Conturi, a declarat, miercuri Dorinel Unsărescu, consilier al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), informa, în februarie 2018, Agerpres.

Gheorghe Duțu, cunoscut membru PSD, a condus ANRM timp de cinci ani, din 2012 până în 2017.

Surse au declarat, pentru Bugetul.ro, că în spatele numirii lui Tudor Duțu la SALROM s-ar afla chiar liderul PSD Brașov, Marius Dunca.

Duțu Jr. este și consilier local la Primăria Brașov, iar în trecut a fost șef al Reprezentanței Transgaz la Chișinău.

SALROM este o companie în care statul este acționar majoritar, fiind controlată de ministerul Economiei, la comanda căruia este Niculae Bădălău.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare