sursa foto:  Info Sud-Est

EXCLUSIV Lansat în luna februarie, numărul special al ANPC, dedicat urgențelor, nu funcționează!

Dezvăluire Bugetul.ro. La 7 februarie 2022, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, punea la dipoziţia consumatorilor, începând cu data respectivă, un număr special de telefon – 0790.219.551 -, folosit exclusiv în aplicaţia WhatsApp, pentru sesizarea neregulilor cu caracter de urgenţă. Paradoxal, la aproape două luni de când ar fi trebuit să fie pus la dispoziția consumatorilor, numărul ANPC pentru sesizarea urgențelor nu funcționează. Conform surselor Bugetul.ro, numărul special al ANPC, dedicat urgențelor, ar fi funcționar doar „două zile”. Motivul? Inspectorii ANPC nu au bază legală pentru a prelua reclamațiile pe WhatsApp, informează sursele Bugetul.ro. Marți, Bugetul.ro a întrebat Biroul de Presă al ANPC, prin e-mail, dacă numărul dedicat urgențelor a funcționat în vreun moment. Totodată, am vrut să aflăm de ce nu este funcțional acest număr și dacă ANPC poate prelua reclamații prin WhatsApp. Până la ora publicării anchetei, nu am primit niciun răspuns.

Pe numărul făcut public de președintele ANPC, Horia Constantinescu, la 7 februarie, nu există cont WhatsApp, pentru a fi preluate sesizările, după cum reiese din captura prezentată de Bugetul.ro

Anunțul făcut la 7 februarie, de Horia Constantinescu

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, pune la dipoziţia consumatorilor, începând de luni, 7 februarie, un număr special de telefon, respectiv 0790.219.551, folosit exclusiv în aplicaţia WhatsApp, pentru sesizarea neregulilor cu caracter de urgenţă, scria, la 7 februarie, Agerpres.

Vezi și SURSE S-ar pregăti o mutare controversată la ANPC! ‘O persoană cu apartenență politică, la fel ca el’

La vremea respectivă se preciza că „la acest număr, care nu va folosi funcţia de apel video sau cu voce, sunt aşteptate mesajele scrise şi imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgenţă în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg cuprinsul ţării. Mai exact, este vorba despre primirea unor facturi foarte mari, nereale, la energie electrică şi gaze naturale, cazuri de debranşări, pentru neplată a unor facturi greşite la energie încă necorectate, precum şi situaţii urgente care pun în pericol sănătatea consumatorilor”.

Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori, care sunt acelea care se află în competenţa legală de soluţionare a instituţiei şi le vor da curs, informa ANPC.

ANPC preciza că mesajele trimise pe numărul special nu înlocuiesc reclamaţiile realizate în mod curent.

„Primirea reclamaţiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în funcţie de raza teritorială în care îşi desfăşoară activitatea operatorul economic reclamat. Reclamaţiile se fac în format scris – transmise prin poştă -, în format electronic sau se depun personal, pentru soluţionarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege”, se preciza în comunicat.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare