sursa foto:  evz.ro

EXCLUSIV Omul lui Băsescu reacționează, după ce Klaus Iohannis i-a refuzat propunerea: ‘Nu renunțăm’

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, mâna dreaptă a lui Traian Băsescu, a reacționat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PMP, în privința eliminării pensiilor speciale.

Concret, PMP i-a propus șefului statului alte trei teme din care să aleagă una pe care s-o includă ca întrebare la referendum: micșorarea numărului de parlamentari până la 300, eliminarea pensiilor speciale şi revenirea la alegerea în două tururi a primarilor.

În privința eliminării pensiilor speciale, Eugen Tomac a declarat, pentru Bugetul.ro, că PMP nu renunță și că va continua cu inițiativa legislativă care a trecut, tacit, de Senat, iar acum se află în Parlament.

Vezi și EXCLUSIV Aflată în Costa Rica, Elena Udrea încasează o lovitură devastatoare! Ion Țiriac i-a dinamitat afacerea

„Inițiativa noastră legislativă a trecut, tacit, de Senat, este în Parlament, era un bun prilej să punem presiune pe Parlament, cu ocazia referendumului. E opțiunea președintelui că nu a vrut să pună și o altă întrebare. Tragem speranțe că, după alegerile europarlamentare, fiecare partid va cântări mult mai bine dacă votează pentru sau împotriva pensiilor speciale, pentru că acest subiect va fi unul dintre cele mai dezbătute ca temă de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale și  nu renunțăm la această inițiativă legislativă, credem că pensiile speciale sunt un furt și trebuie regândit întregul sistem, astfel încât să nu avem 4,9 milioane de români care primesc pensii în jurul a 200 de euro și sute de mii de pensionari de lux, care au pensii de la 1.500 la 3-4.000 de euro pe lună”, ne-a precizat președintele PMP.

„A vrut să rămână în linia pe care și-a propus să o arunce în dezbaterea publică cu prilejul acestui referendum. Noi credem că, dacă ar fi introdus și această întrebare, în mod sigur, gândiți-vă că cei 4,9 milioane de pensionari, care nu sunt în cea mai mare parte votanții domnului președinte Iohannis, s-ar fi gândit de două ori înainte de a da votul altui partid sau candidat, dacă în dezbatere era adus acest subiect la pensiile speciale, pe care le primesc politicienii și nu numai. Dar noi am venit în completarea la ceea ce și-a propus domnia sa, nu a dorit decât să rămână pe linia pe care și-a dorit-o. Asta e situația, ne vedem la referendum”, ne-a mai spus Eugen Tomac.

Vezi și Cine e, de fapt, omul care o pune la zid pe Carmen Dan – Totul despre averea lui Cătălin Ioniță, șeful DGA

Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

ANAF lovește din nou! Cum i-a păcălit instituția pe români

Și lui îi plac banii publici! Dezvăluire-bombă despre șeful USR: afaceri cu MAI, dar și cu prefectura lui Mazăre

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare