sursa foto:  idevice.ro

EXCLUSIV Polițiștii fac acuzații grave: Decesele cauzate de Covid puteau fi evitate! Și vaccinații, și nevaccinații trebuiau testați la frontieră

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI (SNPPC) lansează o serie de acuzații grave la adresa Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR.

Marius Ionescu, președinte al SNPPC, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că un număr semnificativ din decesele apărute în urma creșterii cazurilor de COVID-19 ar fi putut fi evitat.

Concret, Marius Ionescu a explicat, pentru Bugetul.ro, că Guvernul nu trebuia să taie voucherele de vacanță pentru sute de mii de români. Mai mult, a precizat el, la frontieră, trebuiau testate pentru Covid-19 atât persoanele nevaccinate, cât și cele vaccinate. Pentru că, a afirmat Ionescu, și persoanele vaccinate pot transmite boala.

Președintele SNPPC a afirmat că a făcut, în repetate rânduri, solicitări către autorități, pentru a fi introdusă această obligativitate la graniță, însă nimeni nu l-a ascultat.

„Noi nu avem o problemă cu purtarea măștii de protecție în spațiul public, în zonele aglomerate, subliniez lucrul ăsta. Pentru că i-am și transmis ministrului de Interne și văd că domnia sa a modificat acel ordin, pentru că este aberant să porți masca de protecție dacă desfășori activități individuale, adică dacă tu mergi pe stradă și ești singur. Și iar, am mai spus-o, măsurile astea, care sunt la ora actuală, sunt depășite, pentru că nu s-a început cu un lucru elementar: cu testarea la frontieră.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii fac apel la Ministerul de Interne, Crima Organizată și ‘Doi și-un sfert’: ‘Nu vom mai muri de Covid, vom muri de foame’

Marius Ionescu: „La frontieră, toată lumea trebuia testată”

Actualul Guvern a luat o măsură care, dacă vreți, cauzează ceea ce se întâmplă la ora actuală. Respectiv, a tăiat voucherele de vacanță, decontul serviciilor turistice, pentru sute de mii de români. Sunt sute de mii de români – și îmi asum ceea ce spun – care au mers în septembrie în străinătate, pentru că au fost prețurile care au fost pe litoralul românesc, unde toată vara ați văzut că n-au fost probleme. Și toată lumea care nu și-a permis sau care a dorit condiții mai bune a mers, în septembrie, în Grecia, în Turcia, în Spania, în țări care erau pe galben sau pe roșu. Eh, aceste persoane, că erau vaccinate sau că mai știu eu ce hârtii prezentau pe la frontieră, au fost lăsate libere să vină să transmită Covid-ul.

Pentru că este demonstrat și este un adevăr, poți să fii vaccinat și să transmiți Covid-ul. Dacă atunci se făcea așa cum am propus noi și nu o dată, și nu acuma, ci de un an jumate, de când este Covid-ul: Domnilor guvernanți, testați toată populația care intră în România, test PCR, stă acasă 24 de ore. Circulă în momentul în care primește de la DSP OK-ul că nu-i pune în pericol pe ceilalți oameni. Dacă se întâmpla lucrul ăsta, nu se ajungea aici. De la asta trebuia plecat: de la testarea PCR la frontieră. Este dreptul oricui… și al meu, Marius Ionescu, să merg în străinătate să-mi fac concediul sau să mă plimb. Indiferent că sunt vaccinat sau nu sunt vaccinat, în momentul în care vin la frontieră, pentru că trebuie să am grijă de ceilalți cetățeni români care au dreptul să trăiască liber și să nu se ajungă la nebunia de acuma, trebuia să fiu testat, să stau acasă, ca un om responsabil, până când primeam OK-ul că eu pot să circul liber pe stradă și nu ajungeam la această nebunie, la numărul ăsta de morți. Ceea ce se întâmplă la ora actuală se întâmplă și pentru faptul că nu s-a făcut așa ceva.

La frontieră, toată lumea trebuia testată. Indiferent că ai trecut prin boală, că n-ai trecut prin ea, că ești vaccinat, că nu ești vaccinat, toată lumea trebuia testată la frontieră”,a afirmat, pentru Bugetul.ro, șeful SNPPC.

Vezi și EXCLUSIV Vasile Dîncu, pentru Bugetul.ro: ‘Nu am spus niciodată să mergem la guvernare acum. Sunt unii care bagă bățul prin gard’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare