sursa foto:  digi24.ro

EXCLUSIV Vasile Dîncu, pentru Bugetul.ro: ‘Nu am spus niciodată să mergem la guvernare acum. Sunt unii care bagă bățul prin gard’

Vineri, Bugetul.ro l-a contactat pe Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD. L-am întrebat pe Vasile Dîncu dacă există vreo ruptură între el și președintele PSD, Marcel Ciolacu, având în vedere că în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Dîncu ar fi declarat că ar dori ca social-democrații să intre la guvernare acum, într-o perioadă în care linia trasată de partid e diferită, anume alegerile anticipate.

În exclusivitate pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu a subliniat că el nu a spus niciodată ca PSD-ul să meargă la guvernare acum. Mai mult, el a punctat că, așa cum a declarat și Marcel Ciolacu în repetate rânduri, social-democrații nu ar putea prelua guvernarea acum, deoarece nu au în acest moment o majoritate și nici nu au cum să facă pe viitor o majoritate funcțională.

„N-am zis nici cum așa ceva. Nu există nicio ruptură, suntem în aceeași echipă, avem aceeași ideologie. Problema, am spus acolo, nu trebuie să ne tot împingă unii la guvernare, pentru că nu avem cum să facem o majoritate și, neavând cum să facem o majoritate, nu ne ducem nici cu propunere, pentru că am fi penibili dacă am face acest lucru.

Dacă tot vrea președintele să refacă lucrurile, atunci, așa cum i-am spus cu toții, să revină la situația de după alegeri, când Partidul Social Democrat ar fi trebuit să fi fost invitat să facă o majoritate. Sigur că situația e trecută, sigur că nu vrea să plece PNL-ul de la guvernare, așa că nu este nicio șansă.

Eu nu am spus niciodată să mergem la guvernare acum. Evident că nici nu am spune mereu că nu vrem să mergem la guvernare, noi am merge la guvernare, dar nu putem – asta a spus-o și Marcel Ciolacu. Căutați declarațiile lui!

„Sunt unii care bagă bățul prin gard”

N-avem cum să facem o majoritate care să fie funcțională. În rest, PSD are și program și posibilitatea de a face asta (n.r. – de a-l pune în aplicare). Dar, în această situație, toată lumea ne spune să mergem la guvernare, dar n-avem cum. Presa ne tot împinge la acest lucru.

Asta nu înseamnă că noi refuzăm să mergem la guvernare, numai că nu există situația respectivă.

Noi nu putem, la acest moment, să facem o majoritate. Ăsta e singurul lucru care ne împiedică. Altfel, nu există niciun partid care, dacă poate să facă o majoritate, să refuze să meargă la guvernare. Or, n-avem cu cine. Cu liberalii suntem incompatibili, așa cum declară și ei. USR-PLUS nu a venit nici măcar să ne întrebe, nu am discutat, așa încât cum să mergem la guvernare? Eu asta am spus, dar sunt unii care bagă bățul prin gard”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

În zilele următoare, Bugetul.ro vă va prezenta restul interviului realizat astăzi cu Vasile Dîncu. Președintele Consilului Național al PSD a răspuns acuzațiilor pe care i le-a adus în ultima perioada Liviu Dragnea și a oferit soluții la actuala criză cauzată de Covid-19.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii fac apel la Ministerul de Interne, Crima Organizată și ‘Doi și-un sfert’: ‘Nu vom mai muri de Covid, vom muri de foame’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare