sursa foto:  reperul.ro

EXCLUSIV Polițiștii fac apel la Ministerul de Interne, Crima Organizată și ‘Doi și-un sfert’: ‘Nu vom mai muri de Covid, vom muri de foame’

Joi, Bugetul.ro l-a contactat pe președintele SNPPC, Marius Ionescu, după ce sindicatul pe care îl reprezintă a făcut apel la toate partidele parlamentare, pentru a ajunge la un consens ca să adopte mai multe măsuri care îi vizează pe polițiști. Dintre acestea amintim aplicarea Legii salarizării nr. 153/2017 și indexarea pensiilor, începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Marius Ionescu a declarat, pentru Bugetul.ro, că apelul SNPPC nu îi vizează doar pe polițiști, ci pe toți românii. În contextul exploziei prețurilor la carburanți, gaze naturale și energie electrică, precum și la alimentele de bază, Marius Ionescu le cere politicienilor care ne conduc să ia măsuri, pentru că, spune el, „dacă nu ne omoară Covid-ul, o să murim de foame”.

Totodată, șeful SNPPC solicită Ministerului de Interne și structurilor abilitate, precum Crima Organizată și DGPI, fostul serviciu „Doi și-un sfert”, să demareze o anchetă pe piața de energie.

Vezi și După ce a picat Guvernul, polițiștii fac o solicitare către PSD, PNL, USR, AUR, UDMR și minorități!

„În primul și în primul rând, cei care vor guverna în continuare țara trebuie să aibă în vedere, dincolo de faptul că, la ora actuală, vorbim de o înghețare a salariilor și pensiilor din România, indiferent că sunt pensii civile sau sunt pensii militare, faptul că au crescut prețurile la carburant cu 50%, la gaze de mai multe ori. Să dau un exemplu: prețul gazului era 0,078 lei kWh, acum este 0,300. Deci, vorbim de o creștere alarmantă. Prețul curentului era 0,3, astăzi, pe Bursă, este 1,1 – 1,15.

În situația asta în care toate prețurile cresc, cu siguranță în perioada următoare vor crește prețurile la tot ce înseamnă alimente, materiale de construcții ș.a.m.d. Vă dați seama că va fi o stare explozivă, atât în rândul cetățenilor, cât și în rândul polițiștilor. Și, cu siguranță, în momentul în care vom putea să scoatem foarte mulți oameni în stradă, vom trece la acțiuni de protest.

Ce se întâmplă în România, la ora actuală, în condițiile în care țara asta produce circa 80% din energie, iar noi avem cel mai mare preț la energie electrică, vorbim în spate de anumite interese și poate chiar de grup infrațional și fac un apel către tot ce înseamnă autoritatea Statului Român care poate să investigheze ce se întâmplă la ora actuală, pentru că ne vom duce cu toții în faliment. Prețurile la tot ce înseamnă cursuri de spitalizare, de învățământ, să plătești încălziri în școli, în spitale, în posturile de poliție, tot ceea ce înseamnă clădire, instituție publică și privată din România, nu știu cine va putea să le plătească facturile astea și de unde vom avea bani să trecem iarna, dacă nu se întâmplă ceva.

Și, repet, ceea ce se întâmplă în România nu mi se pare că este întâmplător! Vom muri de foame, efectiv! Deci, nu vom mai muri de Covid, vom muri de foame. Și efectele încep să se vadă, facturile or să înceapă să vină, prețurile deja au început să crească și atunci oamenii vor ajunge la disperare, indiferent că sunt cetățeni simpli, că sunt polițiști, că sunt medici, profesori ș.a.m.d. De unde vom mai avea bani de medicamente și de alte lucruri? Asta este situația în care suntem la ora actuală, ca români și noi, ca polițiști.

Am primit un răspuns din partea unui partid politic, pentru că noi ne-am adresat tuturor partidelor politice care au reprezentare în Parlament să intervină. Și a venit un răspuns de la cei de la AUR, că problemele vor fi analizate. Și sperăm ca toate partidele politice să se aplece la ceea ce se întâmplă în România. Inclusiv MAI a primit un buget pentru ce erau prețurile acum un an de zile. Ministerul ăsta nu va mai putea să mai asigure ordinea și siguranța publică, în condițiile în care carburantul a crescut cu 50%, iar prețurile la utilități s-au dublat, s-au triplat și poate vor crește chiar mai mult. Avem spitale ale MAI, avem instituții, școli care pregătesc polițiștii și foarte multe chiar, pentru că sunt atât de pregătire inițială, cât și de formare profesională. Cum vei putea să mai faci această educație? Te blochează efectiv”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Marius Ionescu.

„Apel la Ministerul Afacerilor Interne, la structurile competente, cum ar fi Crimă Organizată, DGIPI, să ancheteze ce se întâmplă pe piața energiei și de ce am ajuns noi, România, să plătim cel mai mare preț la electricitate”

Considerăm că ceea ce se întâmplă devine o problemă nu numai pentru noi, ci și pentru poporul ăsta, căruia noi i-am jurat credință, să-i apărăm drepturile și libertățile lui.

Ceea ce se întâmplă, la ora actuală, este mai mult decât suspect. Poporul ăsta va fi exterminat prin aceste creșteri.
Astăzi noi am avut o discuție de dialog social, la minister. Puteți să spuneți lucrul ăsta: Marius Ionescu, președintele SNPPC, face un apel la Ministerul Afacerilor Interne, la structurile competente, cum ar fi Crimă Organizată, DGIPI, să ancheteze ce se întâmplă pe piața energiei și de ce am ajuns noi, România, să plătim cel mai mare preț la electricitate. Autoritățile statului să vină să facă anchetă, să facă rapoarte, pentru că este suspect și vizează siguranța națională.

De ce închidem termocentralele? De ce nu dezvoltăm Centrala de la Cernavodă? De ce Ungaria care nu știu cât produce să aibă prețul de 5 ori mai mic decât România? Eu nu pot să dau răspuns la întrebarea asta, să dea aceste instituții ale Statului Român, care trebuie să lămurească lucrurile astea. Ce așteptăm? Așteptăm să murim mai repede că ne taie curentul, că închidem lumina și plecăm cu toții acasă și nu o să mai ai un spital deschis. N-o să ne omoare Covidul, pe cât ne vor omorî aceste facturi, la gaze și la curent”, a punctat Marius Ionescu.

Vezi și Comisarul-șef Marian Iorga, fostul șef al Poliției Călărași și Poliției Prahova, ‘săltat’ de DNA în luna iulie, rămâne sub control judiciar! Decizie definitivă a instanței

România se prăbușește! Creșterile de salarii, anulate de inflație!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare