Comisarul-șef Marian Iorga, fostul șef al Poliției Călărași și Poliției Prahova, ‘săltat’ de DNA în luna iulie, rămâne sub control judiciar! Decizie definitivă a instanței

Acuzat de luare de mită, fostul șef al IPJ Călărași și al IPJ Prahova, comisarul-șef Marian Iorga, rămâne sub control judiciar. La 8 iulie, comisarul-șef Marian Iorga a fost pus sub control judiciar de către Direcția Națională Anticorupție, polițistul fiind acuzat de luare de mită. Conform Ordonanței DNA, intrate în posesia Bugetul.ro, Marian Iorga, în calitate de șef al IPJ Călărași, ar fi jucat și rol de recuperator pentru Constanța Naghi, patroana fabricii de mezeluri Aldis. De altfel, ceasul pentru care Marian Iorga a fost pus sub control judiciar a fost primit de comisarul-șef chiar de la Naghi. Suma pentru care ar fi intervenit Marian Iorga este de 35.700 de euro. În schimb, el ar fi primit un ceas Tissot în valoare de 4.350 de lei. În fața procurorilor, Naghi a recunoscut că i-ar fi dat lui Marian Iorga ceasul Tissot. Trebuie precizat că, la audierile procurorilor, comisarul-șef Marian Iorga nu a recunoscut că ar fi primit vreun ceas de la Constanța Naghi. 

Lui Marian Iorga i-a fost prelugită măsura controlului judiciar în data de 2 septembrie, cu încă 60 de zile, în dosarul în care este acuzat că a primit mită un ceas de lux, în valoarea de 4.350 de lei, în perioada în care era șeful IPJ Călărași, la data de 29 aprilie 2017, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.

În luna septembrie, după ce procurorii i-au prelungit măsura controlului judiciar, Iorga a apelat la Tribunalul Călărași. Bugetul.ro a consultat portalul instanțelor de judecată și a constatat că magistrații de la Tribunalul Călărași au respins plângerea formulată de Marian Iorga.

Respinge plângerea formulată de inculpatul Iorga Marian împotriva ordonanței de prelungire a măsurii controlului judiciar din 02.09.2021, dată în dosarul nr. 122/P/2017 al Parchetului de pe lângă ICCJ-Direcţia Naţională Anticorupţie. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunțată în şedinţa camerei de consiliu la data de 20.09.2021. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 77/2021 20.09.2021”, se precizează în soluția magistraților.

Ce a anunțat DNA, în luna iulie, când l-a pus pe Iorga sub control judiciar:

Ca răspuns la solicitări formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie 2021, față de inculpatul IORGA MARIAN, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție (I.P.J.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
Între obligațiile impuse prin controlul judiciar față de inculpat se află interdicția de a părăsi țara și interdicția de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menționate în ordonanță.
În ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar se arată că în cauză există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.

Inculpatului li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală față de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracțiunea de dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Bugetul.ro v-a prezentat pe larg dosarul în care Marian Iorga este acuzat de luare de mită. Vezi și:

Detalii din ancheta DNA: Femeia care l-a băgat în ghearele procurorilor pe șeful Poliției susține că i-a mai făcut cadou două mașini și un televizor

EXCLUSIV Primele reacții ale polițiștilor care apar în dosarul comisarului-șef Marian Iorga, acuzat de luare de mită

Stenograme DNA. ‘Dispoziție’ pentru șeful Poliției: ‘Spuneţi-le băieţilor s-o încheie, naibii!’, ‘Ăla gras… Aoleu! într-un picior, a sărit într-un picior!’

Document intrat în posesia Bugetul.ro. ‘Caracatița’ din Poliția Română: Detalii din mega-ancheta prin care comisarul-șef Marian Iorga a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită și demis de la șefia IPJ Prahova

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare