sursa foto:  digi24.ro

Stenograme DNA. ‘Dispoziție’ pentru șeful Poliției: ‘Spuneţi-le băieţilor s-o încheie, naibii!’, ‘Ăla gras… Aoleu! într-un picior, a sărit într-un picior!’

Bugetul.ro vă prezintă astăzi noi stenograme din Ordonanța DNA în urma căreia fostul șef al IPJ Prahova, la data comiterii faptelor șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, a fost pus sub control judiciar, comisarul-șef fiind acuzat de luare de mită. Conform procurorilor, Marian Iorga, în calitate de șef al IPJ Călărași, ar fi jucat și rol de recuperator pentru Constanța Naghi, patroana fabricii de mezeluri Aldis.

Vezi și Interceptări din dosarul șefului Poliției acuzat de luare de mită: ‘Poate recuperăm și noi bănuții de la nebuna aia’ – ‘Verific, să văd care-i stadiul’

Procurorii susțin că patroana Aldis ar fi folosit Poliția Călărași ca mijloc de presiune asupra reprezentantului BALKAN  TRADING de a returna banii. 

Mai mult, Naghi Constanța i-ar fi cerut lui Marian Iorga să le ceară „băieților (n.r. – subordinaților șefului IPJ) s-o încheie naibii”.

Într-o altă discuție, o angajată i-a comunicat patroanei Aldis că i-au intrat banii. Carmen i-a spus Constanței Naghi că unul dintre polițiști „sărea într-un picior”, în momentul în care i-a comunicat că banii au fost virați.

Vezi și Document intrat în posesia Bugetul.ro. ‘Caracatița’ din Poliția Română: Detalii din mega-ancheta prin care comisarul-șef Marian Iorga a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită și demis de la șefia IPJ Prahova

Fragment din Ordonanța DNA privind punerea sub control judiciar a lui Marian Iorga

„O altă discuţie telefonică purtată între IORGA MARIAN şi NAGHI  CONSTANŢA în data de 23.05.2017 relevă sub aspect probator adevăratul scop al  asociatului SC ALDIS SRL pentru care a formulat sesizarea, respectiv de folosire a  organului de cercetare penală ca mijloc de presiune asupra reprezentantului BALKAN  TRADING de a returna banii. 

În acest sens, la ora 11:49:5, NAGHI CONSTANŢA, utilizatoare a postului  telefonic …, îl apelează pe IORGA MARIAN, utilizator al postului  telefonic …, între cei doi a avut loc următorul dialog: 

IORGA MARIAN: Săru’ mâna! 

NAGHI CONSTANŢA: Bună ziua! Auziţi, am vorbit cu domnii aceia de la Poliţie să  vină astăzi şi eu nu sunt. Spuneţi-le băieţilor s-o încheie, naibii, că nu mai vreau să mai  aud nici de aia. 

IORGA MARIAN: Lăsaţi, că vin în altă zi. Păi, şi când sunteţi? Nu sunteţi mâine  sau…?  

NAGHI CONSTANŢA: Dar nu ştiu… lăsaţi! Să renunţe şi cu asta basta, că nu am  putere şi pentru ăia. 

IORGA MARIAN: Dar de ce sunteţi supărată aşa?  

NAGHI CONSTANŢA: Aşa, necăjită.  

IORGA MARIAN: Of, vă ajut cu ceva? 

NAGHI CONSTANŢA: Uite, aşa, cu o vorbă bună. Să ne ajute Dumnezeu. IORGA MARIAN: Păi, nu ştiu, ne vedem mai târziu? 

NAGHI CONSTANŢA: Bine, vin de la …[neinteligibil]… 

IORGA MARIAN: îmi daţi un telefon când vă întoarceţi? Bine, hai, vă aştept. NAGHI CONSTANŢA: Bine, pa, pa!

IORGA MARIAN: Săru’ mâna! 

Având în vedere faptul că reprezentanta BALKAN TRADING fusese audiată  anterior, iar rezultatul întârzia să apară, respectiv returnarea banilor, NAGHI  CONSTANŢA i-a cerut inspectorului şef IORGA MARIAN să renunţe la a mai face  cercetări pentru soluţionarea lucrării, precizând că: „Bună ziua! Auziţi, am vorbit cu  domnii aceia de la Poliţie să vină astăzi şi eu nu sunt. Spuneţi-le băieţilor s-o încheie,  naibii, că nu mai vreau să mai aud nici de aia”. 

Cu toate acestea, în cursul aceleiași zile, NAGHI CONSTANTA a fost anunţată  de o angajată că banii de la BALKAN TRADING au intrat în conturile SC ALDIS  SRL, convorbirea telefonică fiind purtată la ora 14:02:53, de către NAGHI  CONSTANŢA, utilizatoare a postului telefonic …, care o apelează pe  CARMEN, utilizatoare a postului telefonic …

CARMEN: Da! 

NAGHI CONSTANŢA: Hai, măi, CARMEN, cum  

aşa?  

CARMEN: Ce? 

NAGHI CONSTANŢA: Ai încasat… 

CARMEN: Aaaa! Astăzi! Au venit poliţiştii ăia, care… aşa. 

NAGHI CONSTANŢA: Da, dar ei nu ştiau. 

CARMEN: Ba da… Nuuu! I-am sunat, au venit într-un picior, ăla gras. (n.n. râde) L am sunat: „ Vino, dom’le încoa’l” Aoleu! într-un picior, a sărit într-un picior! „Doamnă,  sunt atât de bucuros, cea mai mare bucurie, care mi-aţi făcut-o astăzi!” Aaa, a venit  DAVIDUTU! Mă duc să-1 văd. Am ieşit afară. Auzi? M-au sunat doamnele de la  PLOIEŞTI, credeai că ne-a uitat? Că n-a mai… M-auzi? INTERLOCUTOARE:  Doamna CARMEN, alo!  

NAGHI CONSTANŢA: CARMEN! Alo! CARMEN! 

La data de 24.05.2017 lucrarea 4410/2017 a fost soluţionată de ofiţerul delegat,  care a propus clasarea lucrării.”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare