sursa foto:  cotidianul.ro

EXCLUSIV Reacția Casei de Pensii, după eliminarea pensiilor speciale! Vor fi eliminate și pensiile aflate deja în plată?

Legea privind eliminarea pensiilor de serviciu a fost adoptată, marți, de plenul Camerei Deputaților. Ulterior, au apărut o serie de controverse cu privire la acest proiect de lege. Anumite voci susțin că se vor păstra pensiile aflate deja în plată, chiar dacă Parlamentul a votat pentru eliminarea pensiilor speciale.

Miercuri, Bugetul.ro a contactat Biroul de Presă al Casei Naționale de Pensii Publice, pentru a lămuri acest aspect.

CNPP a explicat, pentru Bugetul.ro, că, la ora actuală, nu poate preciza dacă legea votat în plenul Camerei Deputaților se aplică și retroactiv.

Nu putem să vă dăm un astfel de răspuns, pentru că urmează să fie promulgată legea respectivă și atunci vom vedea. Așteptăm promulgarea, probabil și contestarea și pașii următori. În momentul în care legea va fi promulgată și publicată în Monitorul Oficial, vom ieși cu toate precizările”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Casa de Pensii.

Bugetul.ro i-a solicitat un punct de vedere în acest sens și ministrului Muncii, Violeta Alexandru, însă, până la publicarea acestui articol, nu am primit niciun răspuns.

Înalta Curte a anunța că va sesiza Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea acestei legi, astfel că există șanse mari ca actul normativ să nu intre în vigoare.

Cine nu mai beneficiază de pensie specială

– deputaţii şi senatiorii;

– judecătorii şi procurorii;

– personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor;

– foști șefi de stat; aleșii locali;

– personalul care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice;

– funcţionari publici cu statul special;

– funcţionari publici parlamentari;

– membrilor corpului diplomatic şi consular al României;

– membrilor Curţii Constituţionale;

– personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România;

– personalul Curții de Conturi.

Trebuie precizat că nu vor fi eliminate pensiile de serviciu ale militarilor, polițiștilor, pompierilor, jandarmilor și personalului din penitenciare.

Legea privind eliminarea pensiilor speciale a fost votată, marți, de 247 de deputați, în vreme ce s-au înregistrat 21 de abțineri.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

Vezi și A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare