EXCLUSIV Schemă cu iz penal în PNL! Documentele au ajuns pe masa DNA

Bugetul.ro continuă seria investigațiilor referitoare la numirile făcută de Ervin Molnar, deputat PNL de Târgu Mureș, în perioada în care a fost șef la Administrația Națională Apele Române.

Astăzi vă prezentăm cazul lui Rareș Cosmin Butiulcă, de profesie inginer constructor. În februarie 2020, Ervin Molnar (stânga), președinte PNL Târgu Mureș, l-a instalat șef la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș pe Cosmin Butiulcă (dreapta), vicepreședinte PNL Târgu Mureș. Numirea lui Butiulcă s-a făcut pe deja cunoscuta rețetă a detașării de la un cabinet de parlamentar.

Aceasta nu este lipsită de controverse și, potrivit surselor Bugetul.ro, se află deja pe masa Direcției Naționale Anticorupție. Conform unor informații intrate în posesia Bugetul.ro, la 4 februarie 2020, Butiulcă se angaja la Senatul României.

O zi mai târziu, potrivit unui document de la Senat, intrat în posesia noastră, Cosmin Butiulcă solicita să fie detașat pe un post vacant la Administrația Națională „Apele Române”. În timp-record, la 6 februarie 2020, șeful său pe linie de partid, Ervin Molnar, îi aprobă detașarea și trimite răspunsul la Senat.

Vezi și EXCLUSIV Efectul anchetei Bugetul.ro! Vânzătorul de sucuri, propulsat pe filieră PNL, a fost demis de la Apele Române

Schemă cu IZ PENAL

Inițial, Butiulcă se detașează pe un post de inginer la Apele Române București, la Departamentul Managementul Lucrărilor Hidrotehnice.

Însă, la 7 februarie 2020, lui Cosmin Butiulcă i se deleagă atribuțiile de șef la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș. Un post de director la ABA, conform grilei de salarizare, este remunerat cu 10.002 lei – sumă brută.

Practic, el ajunge inginer în cadrul Apelor Române peste noapte, apoi i se deleagă atribuții de director al ABA.

Vezi și Document! A fost zburat din funcție! Sursele Bugetul.ro, confirmate după o săptămână!

Butiulcă își dă sporuri de 15% și 30%

Începând cu data 10.02.2020, conform unui document intrat în posesia Bugetul.ro, Cosmin Butiulcă, inginer în cadrul Serviciului Exploatare Lucrări – Departamentul Managementul Lucrărilor Hidrotehnice, beneficiază de un spor de 15% din salariu, pe perioada în care ocupă funcția de director al ABA Mureș.

Mai mult, la 24 februarie 2020, directorul ABA Mureș își mai dă un spor de 30% din salariul de bază, pe perioada exercitării, prin delegare, atribuțiilor de șef ABA Mureș.

În plină stare de urgență, Butiulcă organizează concurs și devine inginer la ABA Mureș

În aprilie 2020, ABA Mureș organizează un concurs pentru ocuparea unui post vacant, corespunzător funcției de inginer la Serviciul ELH din cadrul ABA Mureș.

Singurul dosar ADMIS este cel al directorului ABA Mureș, Cosmin Butiulcă.

Vezi și EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

Cosmin Butiulcă l-ar fi „EXECUTAT” pe inginerul Ianculescu, din investigația Recorder

În noiembrie 2020, Recorder a publicat o investigație despre cum a fost forțat să-și dea demisia din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș inginerul Ovidiu Ianculescu, cel care ocupase postul prin concurs.

Ei bine, Cosmin Butiulcă, șeful ABA Mureș și vicepreședintele PNL Târgu Mureș, îl numește director al SGA Mureș, în locul lui Ianculescu, pe Ionuț Cengher, secretarul PNL Mureș.

Ulterior, după articolul citat, Cengher a fost demis.

 

La Apele Române concursurile pentru ocuparea posturilor libere se desfășoară la fel ca pe vremea PSD doar că acum sunt câștigate de PNL-iști | Ziarul Curentul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare