sursa foto:  huff.ro

EXCLUSIV! Se repetă Colectiv! Telenovela groazei lângă București! Oameni disperați – ce face un minister important

Nu este un film horror turnat în România, ci o poveste alarmantă pe care o trăiesc zi de zi localnicii din județul Dâmbovița, situat la mai puțin de 100 km de București. Dar deja ne-am obișnuit că viața în acest județ bate filmul cu mult. Și asta și din cauza autorităților, care-și dovedesc mult prea des neputința și incompetența în fața cotidianului.

Din acest motiv se ajunge la tragedii precum Colectiv și se lasă cu victime umane, doar pentru că cei înscăunați în funcții importante insistă să acopere încălcarea legii.

Dubla crimă comisă de un vânător prins la braconaj de un consilier local și de angajatul acestuia a fost mult timp în prim plan, nu doar în Dâmbovița, ci la nivel național.

Acum o altă poveste capătă valențe dramatice. Se împlinește o lună de când un urs terorizează localnicii din județul Dâmbovița, din zona orașului Găești, zonă nepopulată absolut deloc de aceste animale sălbatice. Oricând poate ieși în calea unui copil și la orice oră se poate întâmpla o tragedie și asta în timp ce autoritățile dorm.

Ursul care se hrănește cu câini

Așadar cum a ajuns un urs pericolos liber să zburde pe străzi într-o zonă care nu are nimic de-a face cu astfel de animale? Localncii vorbesc pe la colțuri că acesta ar fi fost crescut în captivitate, într-un sat din apropiere, de către un pasionat de vânătoare. Potrivit „legendei locale”, animalul ar fi fost hrănit cu câini.

Povestea pare să fie reală dacă stăm să ne gândim că în această lună, de când ursul a luat la pas toate satele și comunele din zonă s-a hrănit exclusiv cu câini, distrugând gardurile mai multor gospodării. Potrivit presei locale, ursul nu ar manifesta interes pentru alte animale. Însă nu se știe cum va reacționa când va da peste un om. Din acest motiv, localncii stau mereu de veghe, înarmați cu furci și bâte. Și nu, nu este o glumă și nici un film american cu buget redus.

Deși au existat numeroase plângeri ale cetățenilor terorizați, la care s-au alăturat inclusiv primarii din zonă, prefectura nu a fost capabilă să rezolve situația. Practic într-o lună de zile, autoritățile locale au fost incapabile să tranchilizeze animalul sălbatic și să-l transporte în locul potrivit pentru el.

Sursa foto: gazetadambovitei.ro

Zilele trecute, ursul se adăpostise sub un pod din satul Ionești, județul Dâmbovița, iar localnicii au făcut eforturi să-l alunge din zona lor. Unde? În următoarea localitate probabil. Ursul a fost surprins și de camerele de luat vederi alergând speriat pe străzile principale ale mai multor localități.

Ce spune ministerul Mediului

Bugetul.ro a contactat Ministerul Mediului pentru a-i aduce la cunoștință situația absolut penibilă și totodată traumatizantă pentru toți cei din zonă și i-a solicitat să intervină.

AJVPS Dâmbovița a transmis o solicitare de derogare de la măsurile de protecție pentru un exemplar din specia urs, pentru recoltarea exemplarului care provoacă pagube și are un comportament agresiv în județul Dâmbovița. Solicitarea de derogare a fost aprobată prin adresa nr. 21173/IC/25.10.2017.„, a fost răspunsul ministerului.

 

Leul din Dâmbovița care a mușcat o femeie

Reamintim că tot în județul Dâmbovița, în anul 2015, o femeie a fost mușcată de un leu din “grădina zoologică” privată a unui executor judecătoresc.

Autorităţile locale din satul Picior de Munte, comunitatea unde a avut loc incidentul, au confirmat atunci că la proprietatea respectivă există mai multe animale, printre care şi lei, dar nimeni nu a putut pătrunde acolo pentru a se convinge de realitate.

Executorul judecătoresc ar creşte ilegal animalele sălbatice în curtea sa şi, cu toate că autorităţile locale ştiu acest lucru, nimeni nu a luat vreo măsură. Conform legii, orice om poate deţine animale sălbatice dacă are toate avizele necesare.

Probabil povestea se repetă și în cazul ursului, iar autoritățile din nou nu au luat măsuri în timp util și ceea ce este cel mai tragic este că nici acum nu sunt capabile să gestioneze problema.

Vânătoare ilegală

În urmă cu un an de zile, bugetul.ro a alertat autoritățile locale, dar și Asociația Pescarilor și Vânătorilor Sportivi Dâmbovița că se vânează ilegal pe fonduri neautorizate. Am prezentat atunci cum oameni care dețin arme, au pătruns ilegal pe un islaz unde pășteau vaci și unde de obicei vin și copii la joacă, și au alergat cu jeep-urile mai mulți câini din zonă și i-au ucis cu multă cruzime doar pentru amuzament.

Există și un dosar pe rol în acest sens, care probabil s-a prăfuit între timp. Nimeni nu a făcut nimic în acest sens pentru că vânătoarea ilegală și „grădinile zoologice private” se petrec sub privirile autorităților care refuză să ia vreo măsură, mai ales în condițiile în care toate acestea au iz politic.

Rezultatul? Urși care umblă liberi pe străzi și braconieri care ucid oameni la vânătoare.

Vezi și O companie unică în România pregătește o mutare de proporții: Profit uriaș pentru țara noastră

Mașini la preț de chilipir: ANAF scoate la vânzare autoturisme pentru orice buzunar

Atenție! Veți mai primi sau nu tichete de masă începând cu 1 ianuarie 2018

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.