sursa foto:  dcbusiness.ro

EXCLUSIV Intervenție-fulger a ANPC! A închis un magazin la o zi de la deschidere! Pericol pentru tineri (video)

Invervenție-fulger a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov! Un magazin cu produse care conțin cannabis a fost închis, marți, de Protecția Consumatorului, la o zi după ce a fost deschis.

Bugetul.ro l-a contactat astăzi pe comisarul-șef Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov și directorul Corpului de Control al ANPC, pentru a afla mai multe detalii.

Sorin Susanu a declarat, marți, pentru Bugetul.ro, că magazinul poate reprezenta un pericol pentru societate și pentru tinerii români. Potrivit șefului ANPC Brașov, un prim pas către consumul efectiv de droguri este acela de a consuma „ceva cu cannabis, nu neapărat cannabis”.

În plus, prin magazinul respectiv, se vând anumite produse care pot ajuta la transportul de droguri sau la introducerea substanțelor interzise la festivalurile de muzică, ne-a informat șeful CRPC Brașov.

Magazinul este deschis de ieri. Mai sunt și alte magazine în țară, voi dispune să fie controlate. Este vorba despre o firmă care le-a dat franciză celor din Brașov – LEGALIZE IT. 

Pe lângă aspectele ce țin de chestiunea noastră, vreau să eliminăm posibilitatea faptului ca, la nivel psihologic, un tânăr să fie afectat de aceste magazine. Atunci când vede că poate consuma ceva cu cannabis, chiar dacă nu este cannabis – este primul pas de a trece la consum de droguri efectiv.

Mai mult decât atât, așa cum zice legislația europeană, nici în titulatură comercială a unor produse nu poate fi folosită denumirea de droguri și de substanțe halucinogeneA fost o acțiune doar a ANPC-ului.

I-am informat și pe cei de la Antidrog (n.r. – din cadrul IPJ Brașov). Vom colabora cu ei în continuare, pentru a verifica toate aspectele. Se vor trimite la laborator anumite produse. Toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare. Magazinul a fost închis și, în funcție de documentele pe care o să ni le prezinte, vom aplica și sancțiuni care pot ajunge până la 100.000 de lei.

Îi ajută pe cei care vor să introducă, la festivaluri, droguri

Practic, ei îi ajută pe cei care vor să introducă la un festival de muzică, să zicem, substanțe interzise, prin vânzarea unor astfel de produse în care să poată fi disimulate drogurile.

Magazinul a fost închis, începând de astăzi, până la remedierea și clarificarea tuturor aspectelor”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare