sursa foto:  www.agroteca.ro

O fabrică belgiană, care exporta carne STRICATĂ în Europa de Sud-Est, ÎNCHISĂ! Ce spune ANSVSA despre prezența produselor pe piața din România

Scandal internațional URIAȘ! O fabrică belgiană, care exporta carne în Europa de Sud-Est, a fost închisă. Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis un comunicat pe această temă.

Supermarketurile au retras produsele producătorului Veviba, după ce autoritățile din Belgia au găsit potențiale pericole pentru sănătatea populației în două produse: carnea de vită și coada de bovine.

Autoritățile au găsit în aceste două tipuri de produse urme ale unor așa-numite resturi de carne, adică bucăți din carcasă de animal, care nu sunt destinate consumului uman, informează știrileprotv.ro.

Licența producătorului a fost anulată.

Bugetul.ro vă prezintă comunicatul ANSVSA. În data de 12 martie 2018, Comisia Comisia Europeană a validat notificarea Punctului Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) din Belgia, privind neconformități ale unor produse provenite de la o unitate de procesare a cărnii, se precizeză în documentul citat de meat-milk.ro.

Neconformitățile identificate au fost cele legate de etichetarea necorespunză a produselor (carne de vită congelată) și folosirea ilegală a unor subproduse de origine animală (deșeuri de abator), nedestinate consumului uman.

Din informațiile transmise de autoritățile belgiene, lista de distribuție implică, până la data și ora prezentei, urmatoarele țări: Belgia, Luxemburg și Olanda.

În cazul în care Romania va fi notificată oficial de către Comisia Europeană sau de către PNC SRAAF Belgia, cu privire la o eventuală distribuţie pe teritoriul naţional a acestor produse, ANSVSA va întreprinde măsurile necesare, conform procedurilor, în vederea protejării sănătăţii consumatorilor. (Serviciul Comunicare)

Vezi și Dezvăluire incendiară a Olguței Vasilescu! Cui i-a dat peste nas și de ce

Bomba din Guvern! Minciuna populistă despre salariile medicilor! Ce le-a ascuns Guvernul românilor

Mega – surpriză! Ce job are acum Irina Tănase, iubita lui Dragnea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare